Left Right
scrollTop top

Walmart moet 7,5 MILJOEN ophoesten voor man die heup breekt in winkel


Walmart moet 7,5 MILJOEN ophoesten voor man die heup breekt in winkel

Walmart moet een 59-jarige 7,5 miljoen dollar (6,44 miljoen euro) betalen als compensatie. De man brak zijn heup in een winkel in Phenix City, Alabama. Walmart tekende intussen wel al beroep aan. 

Het incident dateert al van juni 2015 maar afgelopen week volgde er pas de uitspraak. Walmart zal dus diep in de buidel moeten tasten om de 59-jarige Henry Walker, een veteraan, te vergoeden. Die z’n voet raakte vast in een pallet bij het nemen van een watermeloen. Wanneer hij zich omdraaide om de watermeloen in zijn winkelkarretje te leggen, viel hij en verbrijzelde zijn heup.

7,5 miljoen dollar

Walker klaagde de supermarktketen aan voor nalatigheid en roekeloosheid. De jury gaf de man, na meerdere uren overleg in de rechtbank, gelijk. Walmart moet Walker nu dus 7,5 miljoen dollar (6,44 miljoen euro) betalen. “De jury begrijpt wat meneer Walker heeft meegemaakt”, stelt een van z’n advocaten. “Het is dan ook een gepaste compensatie.”

Walmart is dan weer teleurgesteld. “We begrijpen de jury, maar de compensatie is te hoog in vergelijking met wat er is gebeurd.” Ze meldden meteen dat Walmart in beroep zal gaan tegen de beslissing.

“Zijn leven is helemaal veranderd”

Dat Walker niet de enige was die klem raakte in het palet, was voor de jury een belangrijk bewijs dat de winkel niet veilig genoeg was . “Het incident heeft het leven van Henry Walker helemaal veranderd”, stelt z’n advocaat. ” De veteraan leidde een actief leven en speelde zelfs drie keer per week basketbal. Maar nu moet de man zelfs een rollator gebruiken om te kunnen stappen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.688.829
 • Aantal
  doden
  1.137.115
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  270.132
 • Aantal
  doden
  10.588