Wanhopig op zoek naar een betaalbaar huis? Deze 3 gemeenten zijn het goedkoopst

Wanhopig op zoek naar een betaalbaar huis? Deze 3 gemeenten zijn het goedkoopst

In de eerste jaarhelft van 2017 zijn de prijzen van woonhuizen gestegen in vergelijking met dezelfde periode het jaar voordien. Volgens de statistiek van de Federale Overheidsdienst Economie zijn de prijzen serieus toegenomen. Maar als je toch een goedkope woning wil, dan moet je eens op zoek gaan  in deze drie gemeenten.

Als je een huis wil kopen, dan moet je heel wat spaargeld hebben. Woonhuizen in België zijn gemiddeld met 6,3 procent gestegen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Volgens de Federale Overheidsdienst Economie gaat het om een serieuze prijstoename, de grootste op tien jaar tijd.

Hoge prijzen

Als je nu een woonhuis wil kopen in België, dan mag je rekenen op een prijskaartje van zo’n 220.920 euro. Voor een villa leg je gemiddeld 362.829 euro neer en voor een appartement 225.171 euro.

In Vlaanderen steeg de gemiddelde prijs in de eerste 6 maanden met 4,2 procent voor een woonhuis (233.382 euro) en 3,8 procent voor een villa (381.590 euro). Appartementen schommelen ongeveer rond dezelfde prijs en stegen met 0,6 procent, tot 229.442 euro.

Goedkope woning

Dat zijn heel wat biljetten, maar al goed zijn er toch nog enkele regio’s waar we goedkoper een huis kunnen bemachtigen.

Als je echt een goedkopere woning wil dan het gemiddelde, dan zou je eigenlijk naar Wallonië moeten verhuizen. Want de goedkoopste gemeenten, die bevinden zich in het zuiden van ons land. Als het niet uitmaakt waar je in Vlaanderen wil wonen, dan kan je een zoekopdracht lanceren naar een woning in Ronse, Menen en Heers. De duurste gemeenten, die je dan eigenlijk zou moeten vermijden, bevinden zich in Kraainem, Sint-Martens-Latem en Hoeilaart.

iStock

Gesponsorde artikelen