Wanneer ‘Blind Getrouwd’ meer op ‘Temptation Island’ begint te lijken: daarom loopt het helemaal fout in ‘Blind Getrouwd Australië’

Wanneer ‘Blind Getrouwd’ meer op ‘Temptation Island’ begint te lijken: daarom loopt het helemaal fout in ‘Blind Getrouwd Australië’

In ons land zijn ‘Blind Getrouwd’ en ‘Temptation Island’ twee mooi afgescheiden programma’s. Maar in Australië lijkt het alsof iemand de twee programma’s in de blender heeft gegooid en er één, wel heel vreemd, programma van heeft gemaakt. Want voor het tweede jaar op rij ruilen koppels daar hun echtgenoot in voor die van een ander. 

Wie vindt dat Blind Getrouwd bij ons soms toch wel wat aan de saaie kant is, moet de Australische versie Married At First Sight eens bekijken. Net zoals vorig jaar loopt het daar weer flink uit de hand en zijn twee kersverse echtparen aan het swingen gegaan.

Blind Geswingd

In de Australische editie van Blind Getrouwd gaat het er allemaal een beetje anders aan toe dan bij ons. Zo zijn er sinds het vierde seizoen maar liefst elf koppels die elkaar het jawoord geven. Maar naast die elf koppels zijn er telkens ook meer partnerruils dan in het gemiddelde seizoen van Thuis en zijn er minder mensen die trouw blijven dan op Temptation Island.

Vorig jaar liep het voor vijf van de koppels slecht af op dezelfde manier. Ze werden verliefd en begonnen een affaire met iemand van een ander Blind Getrouwd-koppel. En ook dit jaar is het weer van dat. Ines en Bronson gaven elkaar het jawoord in het programma, maar merkten al snel dat er geen chemie was. Dus ging Ines op zoek naar een nieuwe man. Die vond ze in Sam, een andere deelnemer van Married At First Side die eerder trouwde met Elizabeth.

Sam liet Elizabeth al eens zitten op huwelijksreis toen hij z’n ex-vriendin moest gaan troosten die net haar vader verloren had. Toen hij nadien z’n intrek nam bij Elizabeth was de klik er nog steeds niet. Sam vond die klik dan later wel bij Ines, de vrouw van Bronson.

Eén huis

We horen het je wel denken: “Hoe is dit allemaal mogelijk?”. Wel, het programma ziet er in Australië heel wat anders uit dan bij ons. De realityshowsaus is daar pittiger gekruid en de koppels hebben ook veel meer contact met elkaar. Zo zijn er de wekelijkse dinner parties, waarbij alle koppels samen aan tafel schuiven en de kans krijgen om ook elkaar onderling wat beter te leren kennen.

In de Australische versie van Blind Getrouwd wonen alle pasgetrouwde koppels samen in hetzelfde gebouw. Ze hebben daar wel allemaal een eigen appartement, maar ze komen elkaar te pas en te onpas tegen. Daarnaast lijkt het selectieproces ook meer op dat van Temptation Island dan op dat van onze Blind Getrouwd. De deelnemers zijn bronstiger dan de gemiddelde vrijgezel in Thailand en kunnen blijkbaar ook niet wachten om te bewijzen dat “niemand trouw kan blijven”.

Elke week stemmen

Verder is ook de opzet van het programma anders. Zo kunnen de koppels na elke week beslissen of ze het experiment verder willen zetten of naar huis willen gaan. Je zou denken dat de overspelige koppels dan al snel naar huis zouden gaan, maar niets is minder waar. Zo blijven Sam en Ines zeggen dat ze willen blijven. Dat doen ze niet omdat ze getrouwd willen blijven met hun “perfecte match”, respectievelijk Elizabeth en Bronson, maar omdat ze hun relatie met elkaar verder willen uitdiepen.

Het loopt dus opnieuw volledig uit de hand in Australië, waardoor veel mensen de echtheid van het programma in vraag beginnen te stellen. Want het is wel héél toevallig dat er opnieuw twee mensen verliefd worden op iemand van een ander echtpaar.

Gesponsorde artikelen