Want to be Instafamous? Dit is hoe je geld kan verdienen met Instagram

Want to be Instafamous? Dit is hoe je geld kan verdienen met Instagram

Er zijn honderden Instagrammers die ondertussen hun brood verdienen met het posten van toffe foto’s. Maar hoe doen ze dat? Wij vroegen het aan blogster Silke De Backer en mede-Instagramoprichter Tim Van Damme.

Ze hebben de mooiste foto’s, leukste spullen, kei veel likes op hun foto’s en worden gevolgd door duizenden mensen. Hoe doen ze het toch? Silke De Backer van Silkeblogs heeft een goede 20.800 volgers en is een fervent lifestyle-blogger. Ze is pas drie├źntwintig en begon met haar blog en Instagram omdat ze dingen wou delen met de wereld. “Door streng te zijn voor zichzelf en door te zetten”, heeft zij daarvan haar job kunnen maken. Maar het is niet zo gemakkelijk als het klinkt.

Bouw je identiteit

Voor je begint moet je weten waar je over gaat posten en hoe je dat gaat aanpakken. Het is heel belangrijk dat je niet constant verandert van thema, zo blijf je herkenbaar. “Probeer vooral jezelf te blijven,” zegt Silke. Het is volgens haar belangrijk dat je niet de dingen post waarvan je denkt dat ze gezien willen worden of die de meeste likes krijgen. Jij moet zelf achter de dingen staan die je post.

Blijf ook consistent, zo moet je ervoor zorgen dat je een aantal keer – liefst op dezelfde tijdstippen – een foto plaatst. Instagram heeft namelijk een algoritme dat ervoor zorgt dat niet al je foto’s bij iedereen op zijn tijdlijn komen te staan. Het ultieme doel is om drie keer per dag op vaste tijdstippen een foto te plaatsen. Plannen is dus key!

Als je deze stappen volgt, kan het niet anders dan dat mensen je zullen beginnen volgen. Maar wees niet ongeduldig. Volgens Tim gebeurt dit niet ineens: “Ik ken mensen die hier jaren aan hebben gewerkt.” Enkele extra dingen die je kunnen helpen je brand uit te breiden, zijn interactie en het gebruiken van hashtags. Stel zo eens een vraag in je onderschrift.

Maar hoe verdien je dan juist geld?

Je ziet het redelijk vaak, een Instagrammer die reclame maakt voor een product. Meestal is het de persoon in kwestie die benaderd wordt door het bedrijf. Hiervoor is de hoeveelheid volgers, likes en reacties zeer belangrijk. Silke verdient vooral haar geld met het aannemen van betaalde campagnes. “Ik zorg er wel altijd voor dat het product bij mijn doelgroep past.” Maar pas wel op, probeer een gezond evenwicht te vinden tussen gesponsorde foto’s en gewoon leuke luchtige foto’s voor jezelf.

Het is ook zeer belangrijk dat je achter het product staat en dat je eerlijk bent tegen je volgers. “Ik kreeg ooit eens een aanbieding voor sokken, maar die heb ik vriendelijk geweigerd,” laat Van Damme ons weten. “Het waren wel heel mooie en redelijk dure sokken, maar ik heb toen de keuze gemaakt om geen uithangbord te worden voor een product.”

Als je net zoals Tim geen reclame wil maken voor een product, is er ook nog een andere manier. Zo kan je ook geld verdienen door je foto’s te verkopen. Dit kan je bijvoorbeeld doen aan stockfoto-websites zoals Twenty20, Mobile Prints of Foab. Travel-Instagrammers doen dit vaak en worden dus letterlijk betaald om te reizen, hoe fantastisch is dit?

Voila, veel geluk! Maar vergeet niet dat er veel tijd en werk inkruipt.

Gesponsorde artikelen