Warm en zonnig weekend in zicht, zaterdag tot 24 graden

Warm en zonnig weekend in zicht, zaterdag tot 24 graden

Dit weekend mogen we ons eindelijk verwachten aan stralend weer! We krijgen veel zon en lokaal kan de temperatuur zelfs oplopen tot een zomerse 24 graden. Tijd voor die eerste barbecue van 2019?

De lente is eindelijk in het land en daar gaan we dit weekend volop van kunnen genieten. Met temperaturen die kunnen oplopen tot 24 graden en een stralende zon krijgen we dan eindelijk het heerlijke buitenweer dat we van deze tijd van het jaar gewoon zijn.

Warm weekend

We kunnen er vandaag al van proeven maar het wordt dit weekend zowaar nog warmer. Vrijdag kunnen we genieten van een zonnige dag. Aan de kust halen we 20 graden, in het binnenland kan de temperatuur oplopen tot 21 graden en in de Kempen kan het lokaal zelfs 22 graden worden.

Zaterdag doen we daar zelfs nog een schepje bovenop. Dan krijgen we maxima rond 23 graden in het binnenland en is een lokale 24 graden in de Kempen niet uitgesloten. Er staat dan ook een zwakke tot matige wind.

En ook zondag blijft het zonnig en warm. Dan halen we opnieuw maximaal 22 graden. Het weekend op een terrasje afsluiten zit er dus ook zeker in. Volgende week start ook zonnig, met maandag temperaturen tot 23 graden.

Genieten nu het kan

Dit weekend wordt het dus genieten geblazen, want vanaf dinsdag krijgen we opnieuw te maken met bewolking. Het blijft wel warm met temperaturen tot 23 graden, maar vanaf de namiddag neemt de kans op buien en onweer toe.

Ook de rest van volgende week blijft het wisselvallig, maar het blijft zacht met temperaturen boven de 20 graden.

Pexels

Gesponsorde artikelen