Rest van de week warm met vrijdag tot 35 graden

Brussel zon
Mensen genieten van het mooie weer in Brussel – Bron: Isopix

De komende dagen wordt het in ons land steeds warmer. Vrijdag stijgt het kwik zelfs tot 35 graden in het centrum van het land. Ook de rest van het weekend blijft het mooi weer.

De tweede golf van het coronavirus in België en de daarbij horende nieuwe, strengere coronamaatregelen die sinds vandaag van kracht zijn, hebben bij veel mensen collectief hun gemoedstoestand naar een dieptepunt gebracht. Gelukkig kunnen we nog rekenen op het warme weer om ons toch wat op te vrolijken. Zeker nu reizen naar het buitenland steeds minder aangeraden of mogelijk is, is het leuk dat we ook in eigen land van de zon kunnen genieten.

Donderdag

Morgen wordt het overwegend zonnig met hier en daar enkele hoge wolkensluiers. De maxima liggen tussen 23 en 28 graden met plaatselijk zelfs mogelijk nog warmer. Aan de zee staat een matige zeebries, maar in de rest van het land waait het overwegend zwak. ’s Nachts daalt de temperatuur tot 16 à 17 graden in Vlaanderen.

Vrijdag

Vrijdag wordt de warmste dag van de week met maxima tussen 33 en 35 graden in Vlaanderen. Ook de Ardennen haalt de thermometer bijna 30 graden. Het waait zwak tot matig en blijft de hele dag overwegend zonnig. Alleen ’s avonds is er kans op wat bewolking.

’s Nachts neemt de kans op onweer in heel België toe, al blijft het overal vrij warm. Op de meeste plaatsen daalt het kwik tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag niet onder de 20 graden.

Weekend

Het weekend begint met iets meer bewolking, maar het blijft wel warm met zaterdag maxima tussen 27 en 31 graden. Aan de kust is het enkele graden frisser en staat er ook iets meer wind.

Zondag daalt de temperatuur verder. Aan de kust wordt het 19 graden en in het binnenland tot 23 graden. Ook is er kans op zware bewolking en zelfs enkele buien bij een matige wind.

Na het weekend is het voorbij met het mooie weer. Maandag en vooral dinsdag trekt er een regenzone over ons land en wordt het heel wat frisser.

Gesponsorde artikelen