Wat als de nazi’s de Tweede Wereldoorlog hadden gewonnen? Dan zou de wereld er zo uitzien

Wat als de nazi’s de Tweede Wereldoorlog hadden gewonnen? Dan zou de wereld er zo uitzien

Het was dit weekend precies 71 jaar geleden dat de geallieerden op de stranden van Normandië zijn geland om uiteindelijk Europa te bevrijden van Adolf Hitler en andere nazi’s. Maar wat als dit was mislukt en Hitler gewoon de plak was blijven zwaaien? Die vraag stelde Amazon Studios zich en dat leidde tot een originele nieuwe serie waarin we de wereld zien in handen van de nazi’s.

Amazon gaat door het grote succes een volledig seizoen van de show maken. The Man In The High Castle is de meest bekeken reeks sinds Amazon eigen series begon te maken. De producer is Ridley Scott, die je kent van topfilms als Gladiator en Kingdom Of Heaven. De inhoud is gebaseerd op een boek van Philip K. Dick uit 1962. Die schreef nog een boek waarbij Scott inspiratie haalde, meer bepaald voor de film Blade Runner.

Amerika in handen van Japan en Duitsland

We bevinden ons in het Amerika van 1962, dat inmiddels veroverd is door de nazi’s. Het land is verdeeld in het Grote Nazi Reich, dat zich uitstrekt van de Atlantische Oceaan tot de Rocky Mountains, en de Japanse Pacifische Staten, ofwel de westkust aan de Pacifische Oceaan.

Het gaat goed met Amerika

In het begin zie je hoe de Amerikaanse bevolking zich probeert te verzoenen met de nieuwe heerser. Maar nooit worden de nazi’s expliciet genoemd, pas op het einde van de film horen we: “Ja, dit is een nieuwe dag in ons trotse land, maar onze grootste dagen liggen voor ons. Sieg heil!”

Times Square zou er onder de nazi’s zo uitzien:

En dit is San Francisco, waar de Japanners baas zijn:

Gruwel is nooit ver weg

Het wordt pas echt schokkend wanneer de contrasten worden uitgespeeld. Het leven in nazi-Amerika lijkt lang niet zo slecht, economisch gaat het zelfs prima. Maar dan volgt een scène waarin we een nazi-agent een band zien vervangen voor een vrijwilliger van het verzet. Plots valt er as als sneeuw naar beneden. “Oh, dat komt uit het ziekenhuis. Op dinsdag verbranden ze er de kreupelen en de terminaal zieken.” Of hoe de gruwel van nazi-Duitsland nog steeds verdergaat.

Wij krijgen in elk geval goesting om meer te zien

(Bron: Business Insider)

Gesponsorde artikelen