Wat als je een WOW air-ticket hebt geboekt?

Wat als je een WOW air-ticket hebt geboekt?

WOW air stopt ermee: de lowcostluchtvaartmaatschappij die beloofde om ons voor minder dan 300 euro retour van en naar New York te brengen, legt de boeken neer. Spijtig voor iedereen die plannen had, nog lastiger als je al een ticket had geboekt. Maar maak je ook kans op een terugbetaling als dat zo is?

Eerst het nieuws dat we al weten: WOW air is op zoek naar een overnemer of naar meer investeerders, maar momenteel gaan er geen vluchten de lucht in. Het zou best kunnen dat de maatschappij later nog terugkomt, maar op Brussels Airport zal er de komende tijd geen WOW-vlucht meer naar IJsland vertrekken.

IJsland

WOW-air is één van die lagekostenmaatschappijen met een hub in IJsland. Wie goedkoop naar LA wou vliegen, kon dat, maar moest wel even overstappen in Reykjavic. Geen gat in de markt, zo blijkt: WOW air moest vorig jaar al op zoek naar vers geld. Toen lukte dat wel, nu leggen ze definitief de boeken neer.

Maar wat als je nu een vlucht met WOW air geboekt hebt? Praktisch gezien, puur om op je bestemming te geraken, is er maar één optie: herboeken. Dat wil zeggen dat je bij een andere maatschappij een ticket boekt. Zeker wie deze week nog vliegt, zal daar een serieus prijskaartje voor moeten slikken en dat zal wellicht niet worden terugbetaald.

Terugbetaling?

Krijg je de prijs van je originele vliegtuigticket dan wel terug? Nou, het hangt er van af. Heb je een reisverzekering, dan kan het best dat een faillissement onder de voorwaarden valt en krijg je dus je geld terug. In dat geval is het ook interessant om te kijken of je toch je vlucht niet volledig terugkrijgt: dus ook de meerprijs van je nieuwe ticket.

Wie via VISA of Mastercard zijn of haar ticket heeft betaald, kan ook bij de VISA-maatschappij controleren of je je betaling nog kan annuleren, dat is in sommige gevallen nog mogelijk.

epa

Gesponsorde artikelen