Wat doen Hillary Clinton en Beyoncé op de bruiloft van de dochter van de rijkste Indiër?

Wat doen Hillary Clinton en Beyoncé op de bruiloft van de dochter van de rijkste Indiër?

Voormalig Amerikaans presidentskandidate Hillary Clinton en celebrities, onder wie Beyoncé, Arianna Huffington en Sachin Tendulkar, zijn afgereisd naar India voor de bruiloft van Anand Piramal en Isha Amban. Die laatste is de dochter van een van de rijkste mensen van het land. Maar wat is de band tussen Clinton en de rijke, Indiase zakenman?

Tientallen privéjets zijn geland op de luchthaven van de Indische stad Udaipur om het trouwfeest van Isha Ambani en Anand Piramal bij te wonen. In de lokale pers wordt er gesproken van “the big fat indian wedding“. En dat is geen understatement. Zo werden 5.100 gasten uitgenodigd om gedurende drie dagen te feesten, te eten en te drinken. Bovendien worden er 108 traditionele, Indische kunstvormen opgevoerd.

Isha Ambani is 27 jaar en ze is de dochter van Mukesh Ambani, de directeur van Reliance Industries. Volgens Forbes is hij de rijkste man van India. Hij zou zo’n 38 miljard euro waard zijn.

Isha Ambani trouwt woensdag met de 33-jarige Piramal, maar er waren afgelopen weekend al heel wat festiviteiten. Isha Ambani studeerde in 2014 af aan de universiteit van Yale. Momenteel bekleedt ze een hoge functie binnen het Reliance-imperium van haar vader.

(Dit zijn de rijkste koppels ter wereld met een verrassende nummer één.)

De Clintons en de Ambanis

Maar wat heeft Hillary Clinton in godsnaam met haar te maken? De Clintons en de Ambanis kennen elkaar al meer dan 18 jaar en ze steken hun koppen geregeld bij elkaar. Toen Hillary Clinton in maart kwam spreken op een conferentie in Mumbai dineerde ze nog met de Ambanis in hun luxueuze woonst van 27 verdiepingen. De Britse krant The Guardian meldt dat dat één van de duurste woningen ter wereld is. Bill Clinton is niet aanwezig op de bruiloft. Bovendien ontmoette Bill Clinton tijdens zijn presidentschap meermaals Dhirubhai Ambani, de vader van Mukesh.

Ook de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry (Democratische Partij) is aanwezig. Het is duidelijk dat Ambani zijn politieke voorkeur niet onder stoelen of banken steekt.

(Na haar nederlaag had Hillary Clinton weinig fraais te zeggen over Bernie Sanders en FBI-chef Comey.)

Beyoncé in blingbling

Beyoncé heeft amper uitspraken gedaan over haar aanwezigheid op het trouwfeest, maar haar foto’s op Instagram spreken voor zichzelf. Ze was geboekt voor een privéconcert en zag er meer blingbling uit dat ooit met haar rode jurk, gouden oorbellen, gouden armband, gouden ringen en gouden kroontje. Hillary Clinton waagde zich tijdens het optreden van Beyoncé zelfs aan een dans met John Kerry en ze droeg traditionele, Indische kledij.

(Lees hier 16 geniale levenslessen die verborgen zitten in de lyrics‏ van Beyoncé.)

Zo zag Beyoncé er uit op de trouwerij:

Gesponsorde artikelen