Left Right
scrollTop top

Wat doen in Sevilla: de 10 beste activiteiten


Wat doen in Sevilla: de 10 beste activiteiten

Sevilla is een stad waar je veel kan doen. Daarom is het niet meer dan logisch om op voorhand eens te bekijken wat daar te beleven valt. Dit is wat je kan bezoeken in deze prachtige stad. 

Als je op citytrip gaat naar Sevilla in Spanje, ga je niet weten waar te beginnen. Er valt namelijk heel wat te doen in deze topstad. Maar beginnen, doe jij bij het begin en dat zijn de leukste en mooiste plaatsen bezoeken. En één daarvan is ‘Real Alcázar’.

1. Real Alcázar

Dit prachtig paleiscomplex zal je zeker verbazen. De architectuur is volledig in Mudéjar-stijl, een Moors-geïnspireerde architectuur voor niet-islamitische gebouwen. Hier en daar zie je nog kleine dingen van het Almohaden paleis, van de Berberse moslimdynastie.

Loop gewoon eens naar de binnen- en buitenplaats. De architectuur en het groen is zo mooi dat je waarschijnlijk even gaat stilstaan en genieten van het uitzicht. Als je binnen bent, mag je niet vergeten om naar boven te kijken. Meestal kijkt een prachtig plafond op je neer.

2. Kathedraal van Sevilla

Deze kathedraal heeft 80 verschillende kapellen waardoor het de grootste kathedraal van de wereld is. Daarnaast staat het ook nog eens op de Werelderfgoedlijst.

De kathedraal heeft ook nog hier en daar wat trekjes van de moskee die daar stond. Vooral in het hof van de sinaasappelbomen zie je de invloeden nog.

3. Plaza de España

View this post on Instagram

????

A post shared by ????? ?????? (@chrisghazal) on

Het kolossale monument werd gebouwd in 1929 en staat in het Maria Luisa-park. Een halfrond plein met een gracht waar je zeker van zal genieten. Gewoon wat rondlopen en de mooie details, zoals de Sevilliaanse tegeltjes, ontdekken. Bekijk de Instagramwaardige tegeltjes ook eens van dichtbij. Je zal heel wat ontdekken van de stad en het land in deze tegeltjes, zoals typische gerechten en monumenten.

4. Tablao en Flamenco

Als je in Spanje bent, moet je gewoon een keer een Flamenco-show zien. Het is een leuke ervaring en daarbij ook heel typisch aan het land.

Als je nabij de kathedraal bent, kan je naar Tablao El Arenal gaan. Daar kan je een optreden van 90 minuten meepikken, vergezeld met tapas of zelfs een volledige maaltijd.

Gezellig wordt het zeker!

5. Archeologisch museum

Het gebouw is prachtig, maar wat je binnen vindt, is ook de moeite. Meestal vind je hier belangrijke kunstvoorwerpen die werden teruggevonden in Sevilla. Je vindt er ook belangrijke vondsten uit de Bronstijd die dateren uit de achtste eeuw voor Christus.

Je vindt er ook nog originele schatten en vondsten van de plaatselijke Tartessos-cultuur die daar leefde aan de oevers van de rivier de Guadalquivir, of van de Feniciërs.

6. Aprilfeesten van Sevilla

Tochostels

Oké oké … het is geen april meer, maar misschien wel een leuk idee voor volgend jaar? In Los Remdios vindt dit vijfdaagse evenement plaats. Het begint op dinsdag en eindigt met vuurwerk op zondag.

Overal zie je kleurrijke tenten, ballonnen en leuke festiviteiten. Je ziet mannen, vrouwen, jong en oud rondlopen in traditionele klederdracht. Heel leuk om eens mee te maken! Iedereen is dan ook goedgezind en het plezier gaat door tot in de vroege uurtjes met voldoende eten, drinken en dans!

7. Italica

Aan de Plaza de Armas kan je een bus nemen die je na een half uur afzet bij de geboorteplaats van de Romeinse keizers Trajanus en Hadrianus. De Italica is een gigantische archeologische vindplaats, met als hoogtepunt het amfitheater waar vroeger 25.000 toeschouwers naartoe kwamen.

In de oude stad zie je ook nog fundamenten van herenhuizen en tempels met mozaïeken. Heel knap om te zien!

8. La Giralda

La Giralda, is de klokkentoren naast de kathedraal. Het handige hieraan is, dat je een kaartje kan kopen voor beide attracties.

De toren heeft ook een Moorse oorsprong met nog een minaret van de voormalige moskee. Het leuke is dat de weg naar boven geen trap is, maar een helling. Geestelijken moesten vaak naar boven om oproep te doen tot het gebed. En de weg naar boven deden ze vaak te paard, dus zo’n helling was net iets handiger.

Eens bovenaan kan je ook nog eens genieten van een prachtig uitzicht.

9. Maria Luisa Park

De grootste groene ruimte in het centrum van Sevilla is een van de parken met een aangename verrassing langs elk pad. Je weet nooit wat je tegenkomt: een siervijver, een paviljoen, beeldhouwwerk of betegelde fontein. Hoe dan ook, ’t is prachtig!

10. Triana

Op de linkeroever van de Guadalquivir, tegenover de oude stad, ligt de wijk Triana. Naast de bekende Isabel-brug, vind je hier ook een Moorse en barokke architectuur. Maak hier een wandeling en spring binnen in één van de vele tegel- en keramiekwinkels.

Zin om zelf Sevilla te ontdekken? Bekijk hier dan je volgende reis.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.750.988
 • Aantal
  doden
  1.409.160
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  561.803
 • Aantal
  doden
  15.938