Wat een klap: fantastische acteur Robin Williams (63) pleegt zelfmoord

Wat een klap: fantastische acteur Robin Williams (63) pleegt zelfmoord

Wat een nieuws om mee op te staan: acteur Robin Williams (63) is dood gevonden in zijn woning in Tiburon (Californië). Hoe hij precies om het leven kwam moet nog worden onderzocht, maar voorlopig gaat de wetsdokter uit van een zelfmoord door verstikking. De acteur die zoveel mensen deed lachen, worstelde zelf met een zware depressie. 

Rond 11.55 uur plaatselijke tijd op maandag 11 augustus ontving de politie een spoedtelefoontje over “een man die bewusteloos en niet ademend werd gevonden”. Om 12.02 uur werd hij dood verklaard. Robin werd het laatste levend gezien rond 22 uur de avond ervoor in het huis dat hij deelde met zijn vrouw Susan Schneider.

Een autopsie vandaag zal moet uitwijzen wat de precieze doodsoorzaak is, maar er wordt vanuit gegaan dat de acteur zichzelf verstikte door een zak over zijn hoofd te trekken. Hij zou geworsteld hebben met een zware depressie, en trok minstens twee keer richting rehab voor een drugsverslaving. Deze zomer zou hij (eventjes) in een ontwenningskliniek gezeten hebben.

Carrière

Williams schitterde in heel wat films, zoals Dead Poets Society, Good Morning Vietnam, Awakenings en Good Will Hunting. Voor zijn rol in die laatste film kreeg hij een Oscar.

En voor elk kind dat opgroeide in de jaren 90 (en hun ouders) zijn er de grappen en grollen-films zoals Hook, Flubber en het onnavolgbare Mrs Doubtfire. 

Er zullen nog vijf films met hem in de cinema komen, waaronder de derde Night at the Museum

Zijn dood lokt heel wat reacties uit:

Barack Obama

“Robin Williams was an airman, a doctor, a genie, a nanny, a president, a professor, a bangarang Peter Pan, and everything in between.  But he was one of a kind. He arrived in our lives as an alien — but he ended up touching every element of the human spirit.  He made us laugh.  He made us cry.  He gave his immeasurable talent freely and generously to those who needed it most — from our troops stationed abroad to the marginalized on our own streets.”

The Academy, de groep die beslist over de Oscars, herdacht een van zijn grootste rollen:

Komiek van dezelfde generatie: Steve Martin

Comédienne en talkshowhost Ellen DeGeneres

Komiek Adam Hills

Acteur Zac Efron

Zelfs Professor Snape:

De Zelfmoordlijn is dag en nacht te bereiken via het gratis nummer 02/649.95.55 of via chat op zelfmoordlijn.be.

Gesponsorde artikelen