Left Right
scrollTop top

Wat een ongelooflijke pijnbank in Steracteur Sterartiest! Maar wij hebben een nieuwe favoriet


Wat een ongelooflijke pijnbank in Steracteur Sterartiest! Maar wij hebben een nieuwe favoriet

Er is een nieuwe favoriet opgestaan in Steracteur Sterartiest en dat is Ianthe Tavernier. Ze bracht eerst een fantastische versie van een Franse chanson, en daarna schitterende ze nog eens in een duet met Michiel De Meyer. Maar de grootste schok kwam op het einde: Sieg en Gio, de twee favorieten van het eerste uur, zitten op de pijnbank. We gaan er eentje verliezen, en de vrouwen doen terug helemaal mee.

Exit Hilde De Baerdemaeker

Echt spannend was de pijnbank deze week niet. Hilde was de zwakste schakel geworden, en dat besefte ze ook wel. Zeker toen ze uitkwam tegen een favoriet zoals Gio. Ze deed meteen een oproep om voor hem te stemmen, en dat heeft de kijker gedaan. Het is best een mooi parcours geweest voor Hilde, die voor deze wedstrijd amper gezongen had. Ze pakte vaak uit met een donkere, mysterieuze stem en dat kon iedereen wel smaken. Alleen begonnen de valse noten nu te zwaar door te wegen. De wedstrijd gaat een nieuwe fase in, en de lat ligt vanaf deze week een pak hoger.

ZIJ GAAN DOOR!

Ianthe Tavernier – Dernière danse (Indila)

Ze had iets bijzonders beloofd, en deze week nam Ianthe Tavernier het grootste risico met een moeilijk nummer in het Frans. En eerlijk, dit lag haar veel beter dan al die typische popsongs. Ianthe legde de lat zo hoog dat geen andere steracteur er vanavond over kon geraken. Ook de jury was zwaar onder de indruk van haar prestatie. Voor Ingeborg heeft ze op deze manier getoond hoeveel klasse ze heeft. “Respect, respect”, zei ze.

Dan moest haar duet met Michiel De Meyer nog komen, en dat was van beide kanten ongelooflijk goed. Maar ook hier groeide Ianthe naar een nog hoger niveau. Zo’n straffe week verdiende de vrijstelling en die kreeg ze ook. Die vroege pijnbank is al lang vergeten. We hadden het voorspeld en noteer dit maar: Ianthe Tavernier is klaar om deze wedstrijd te winnen. Ze is onze nieuwe favoriet.

Tinne Oltmans – My funny valentine (Babes in arms)

Het werd tijd dat de vrouwelijke deelnemers zich eens lieten horen, en Tinne Oltmans ging deze week vol in de aanval met een heel kwetsbaar liedje. Op die manier kon ze echt eens bewijzen dat ze een geweldige stem heeft – ook al is haar stem misschien niet doorleefd genoeg voor deze jazz- en musicalklassieker. Van zodra je tranen in de ogen van Ingeborg doet verschijnen, dan heb je het goed gedaan. Ze hoopt dat Tinne meer van dit zal blijven tonen, ook al zei ze vorige week nog dat Tinne steak moest gaan eten om ballen te krijgen. Maar misschien moet je ook al ballen hebben om dit nummer te durven brengen.

Gers waande zich zelfs James Bond toen hij zijn ogen sloot. Intussen barstte Tinne zelf in tranen uit, omdat ze het nummer had opgedragen aan Hilde De Baerdemaeker. Ze gaat gemist worden, dat is duidelijk.

Michiel De Meyer – Treat you better (Shawn Mendes)

Michiel had een complete off-day. Hij maakte al vroeg een foutje en was daarna een beetje van z’n melk. Hij verzamelde de foute noten en het werd duidelijk dat dit liedje hem absoluut niet ligt. Of misschien kan hij het wel aan, maar ging hij deze keer gewoon compleet de mist in. Helaas voor Michiel, want wij zijn al weken fan, maar dit was met voorsprong het zwakste optreden van deze week en misschien zelfs van de hele show.

Intussen heeft Michiel wel al een pak fans en die lieten hem niet in de steek. Volgende week terug de piano man, Michiel, en je hebt ons weer helemaal voor je gewonnen. Michiel bewees in zijn duet met Ianthe trouwens dat hij in een ander soort nummer wel degelijk kan uitblinken. Het publiek vond dat ook en verkoos hem boven Sieg.

Bab Buelens – Maniac (Michael Sembello)

Na haar mooie rustige optreden vorige week nam Bab deze week het risico om terug voor een iets wilder nummer te gaan. Maar de 80s liggen haar wel, want voor de eerste keer kon ze met dit soort song overtuigen. Het was zeker niet perfect, want regelmatig schoot een noot nog in het verkeerde keelgat, maar ze heeft echt wel vooruitgang geboekt. Ook Gers merkte op dat ze dan wel niet altijd volledig correct zingt, maar dat ze zich volledig smijt. Volgende week mag het terug wat rustiger worden voor hem. Dan kan ze immers tonen hoe goed ze kan zingen.

Ingeborg verklapte even dat het tijdens de repetitie nog helemaal fout ging voor Bab, maar tijdens haar optreden vanavond ging het helemaal goed. Sssst, Ingeborg, dat moet je niet zeggen!

In haar duet met Sieg deed Bab het overigens verrassend goed. Het was alsof de favoriet van deze wedstrijd haar enkele niveaus hoger tilde. Als ze dit elke week zou doen, dan hebben we het laatste van Bab nog niet gezien. En misschien is Bab zelfs een beetje mee verantwoordelijk voor het feit dat Sieg op de pijnbank zit. Als dit een battle in de stijl van The Voice was, dan won Bab ook.

DE PIJNBANK

Giovanni Kemper – Sorry (Justin Bieber)

Gio besloot na zijn overwinning op de pijnbank meteen Sorry van Justin Bieber voor Hilde te zingen. Dat nummer lag hem duidelijk wel, en we hoorden Gio opnieuw uitpakken zoals we dat van hem gewend zijn. Zijn grootste fan in de jury, Gers Pardoel, merkte op hoe er een evolutie in de prestaties van Gio zit. En hoe hij zowat alle stijlen aankan. Ingeborg riep op om deze week zeker niet te vergeten stemmen en excuseerde zich voor Vlaanderen “dat nog niet altijd doorheeft” hoe getalenteerd hij is. Kristel kondigde zelfs aan dat ze zelf voor Gio ging stemmen. Helaas was dat allemaal niet genoeg voor Gio.

Na z’n optreden volgde nog een duet met Tinne Oltmans, en daarin toonde Gio opnieuw dat er toch een niveauverschil is. Gio zette ook dat nummer volledig naar z’n hand en nam de bovenhand, hoewel Tinne het niet eens slecht deed. Maar helaas was het opnieuw niet goed genoeg en Gio blijft nog een week langer op de pijnbank zitten. Nog minder terecht dan vorige week, maar deze keer is z’n tegenstander van een ander kaliber.

Sieg De Doncker – Black Betty (Ram Jam)

De absolute favoriet van het publiek is Sieg en hij weet als geen ander hoe hij dat moet bespelen. Vorige week toonde hij vooral dat hij goed kan zingen, maar deze week herviel hij weer in z’n gewoonte om entertainment op de eerste plaats te zetten. Black Betty is een liedje waarin je vooral melodieus moet kunnen schreeuwen en dat deed hij meer dan behoorlijk. Maar na enkele seconden besloot hij al te stagediven, wat zijn zangprestatie niet ten goede kwam. Eerlijk, we horen hem liever gewoon zingen, maar Sieg is een beetje gezond gestoord en zorgde zo weer voor het spektakelmoment van de avond.

De vrijstelling zou hij hiermee natuurlijk niet verdiend hebben, al stelt Kristel wel dat het een moeilijker nummer is dan we denken. Toch moet hij volgende keer wat meer aan zingen denken. Maar ja, je kan misschien maar één keer in je leven in zo’n publiek springen … Helaas voor Sieg vond de kijker het minder leuk en ze plaatsten hem naast Gio op de pijnbank. De wedstrijd is vandaag echt compleet gekanteld. Drama gegarandeerd volgende week!

Eén

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308