Wat een schok in Steracteur Sterartiest! Grote favoriet zit plots op de pijnbank

Wat een schok in Steracteur Sterartiest! Grote favoriet zit plots op de pijnbank

Sieg De Doncker heeft z’n kroon in Steracteur Sterartiest heroverd. Michiel De Meyer blijft voor ons intussen freewheelend één van de favorieten. Maar die andere favoriet Gio Kemper beleefde de schok van de avond toen hij op de pijnbank terechtkwam. Z’n tegenstander Hilde De Baerdemaeker zit daar na al die weken toch wel terecht. Het verschil kon amper groter zijn, en dat besefte Hilde zelf ook.

Exit Koen Van Impe

Bab Buelens begint stilaan de rol van killer te krijgen, want voor de tweede keer in drie weken heeft ze de pijnbank overleefd. Koen Van Impe riskeerde vorige week veel door Jennifer Jennings te zingen, en dat leverde hem toen al te weinig stemmen op. Helaas heeft hij geen soap achter zich staan, en de Familie van Bab wist haar andermaal in de wedstrijd te houden. Koen was zeker een sterke middenmotor, en eigenlijk moet hij veel te vroeg de wedstrijd verlaten.

DE TOPPERS

Sieg De Doncker – Feeling Good (Nina Simone)

Na een iets mindere week kon Sieg nu opnieuw overtuigen. Geen circus op het podium, maar enkel hijzelf met een microfoon. Z’n stem had iets weg van Michael Bublé, al weten we ook wel dat die laatste al die noten met een nog groter gemak haalt. Maar Sieg had voordien nog niet gezongen, was niet op een foutje te betrappen en had alles perfect onder controle. Ingeborg bombardeerde hem tot de grote favoriet, maar dat was hij eigenlijk al.

Sieg werd beloond met de vrijstelling. Niet dat hij die met al z’n fans nodig had, maar er was nu eenmaal maar één persoon die ze verdiende. En zo heeft de jury iedere week al netjes iemand anders gekozen.

Michiel De Meyer – Mambo N°5 (Lou Bega)

De entree van Michiel De Meyer had veel weg van een fanfare in geldnood, maar Michiel maakte er in z’n eigen stijl een echt feestje van. Twee weken geleden kreeg hij nog slipjes naar zich toe geworpen, deze week stond er een erehaag van vrouwen te wachten. Hij bewijst week na week dat hij één van de favorieten van deze wedstrijd is.

De jury twijfelde toch een beetje over zijn optreden van deze week. Misschien was het wel één van zijn mindere prestaties, want het had een beetje weg van een musicalversie van Lou Bega, maar daar is toch niks mis mee? Volgens Ingeborg heeft Michiel iets weg van Luc Appermont. Mooiere commentaar kan je toch niet krijgen, Michiel? Ahum …

Bab Buelens – Teardrops (Womack & Womack)

Voor Bab is het stilaan de laatste kans, want hoeveel pijnbanken kan ze nog overleven? Ze heeft in elk geval goed naar Ingeborg geluisterd, die haar vorige week aanraadde om achter een piano te kruipen en te zingen zoals ze dat op het internet al gedaan heeft. Op die manier wist Bab voor het eerst in deze wedstrijd echt eens te overtuigen. Het was zeker ook het moeilijkste van al haar optredens, maar ze bewees dat ze wel degelijk zonder valse noten kan zingen.

De jury was bijna even emotioneel als na het prachtige optreden van Ianthe Tavernier vorige week. Het zou erg geweest zijn als Bab met deze prestatie op de pijnbank was terechtgekomen. Hopelijk volgt ze de komende weken dezelfde koers, want die popnummers liggen haar toch echt veel minder.

DE OUTSIDERS

Ianthe Tavernier – Shout out to my ex (Little Mix)

Van de vrouwen is Ianthe Tavernier tot nu toe volgens ons de beste zangeres gebleken. Vorige week koos ze voor een ingetogen nummer, en nu mocht het weer een echt popliedje zijn. Ianthe deed het uitstekend zonder dat ze ons echt weggeblazen heeft. In een andere wedstrijd zou ze zeker een favoriet zijn, maar het niveau ligt nu eenmaal erg hoog, waardoor ze niet meer dan een outsider is.

Gers vond dat ze niet altijd even juist zong, en hij had heimwee naar een langzamer nummer. Zoals wel vaker viel Ingeborg hem in de rede en stelde ze dat Ianthe een topzangeres is. Maar bij dit soort nummers lijkt het te veel op een videoclip. Daarmee slaat ze de nagel op de kop, maar misschien moet ze gewoon een ander nummer kiezen?

Tinne Oltmans – Good God (Anouk)

Tinne Oltmans had nog iets recht te zetten nadat ze de voorbije weken nooit echt kon overtuigen. Dat deed ze deze week eigenlijk wel met een moeilijk nummer van Anouk. Ze kwam er in elk geval mee uit haar comfortzone, zoals andere artiesten dat al vaker gedaan hebben. Alleen blijft de lat erg hoog liggen en lijkt ons dit niet goed genoeg om ermee tot in de finale door te stoten.

Ingeborg gaf haar (en eigenlijk alle zangeressen) het advies om steak au poivre te gaan eten. Gelukkig telt Vilvoorde, waar de shows plaatsvinden, twee hele goede steakrestaurants. Voor Kristel en Gers is dat niet nodig, want zij gaven haar alleen maar positieve commentaren. Voor Gers mocht ze nog iets meer bewegen, maar Tinne heeft haar kousen tijdens het optreden al gescheurd. Wie weet waar dat anders eindigt?

DE PIJNBANK

Gio Kemper – Senorita (Justin Timberlake)

Na een rustiger intermezzo koos Gio deze week opnieuw iets meer in de trend van z’n idool Bruno Mars. En hij bewees alweer hoe goed dit genre hem ligt. Meer nog dan vorige week had hij hiervoor een vrijstelling verdiend. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Sieg vorige week kan Gio show verkopen zonder daarbij aan z’n stem in te boeten.

Ingeborg zag opnieuw de perfectionist in Gio, maar deze keer zag ze hem echt genieten. Kristel vond z’n overgangen echter niet altijd even juist, maar het nummer was dan ook heel moeilijk. In het begin van de show verklapte Gers Perdoel al dat Gio één van z’n favorieten geworden was, samen met Sieg.

En dan kwam het: Gio kreeg een rood licht! We dachten even aan een technisch probleem, maar Gio zit wel degelijk op de pijnbank. Hoe is dat toch kunnen gebeuren?

Hilde De Baerdemaeker – Because the night (Patti Smith)

Alweer was Hilde De Baerdemaeker de vreemde eend in de bijt, zowel qua outfit als qua zangprestatie. Nogmaals, veel respect voor hoe ze zonder ervaring op een podium durft te zingen, maar toen ze begon uit te halen bij Because the night had het eerlijk gezegd iets weg van een kameel met buikgriep. Stilaan wordt het toch tijd om haar uit haar lijden te verlossen. In het refrein klonk het wel veel beter, omdat de muziek en de achtergrondzangers haar ondersteunden. Een nog betere liedkeuze kan haar wel vooruit helpen.

Ingeborg vond haar optreden goddelijk, maar de kijkers waren het daar niet mee eens. Ze zit eindelijk op de pijnbank en ze was het daar zelf volledig mee eens. Zelf geschokt dat Gio naast haar kwam zitten, riep ze iedereen prompt op om voor Gio te stemmen. Dat zullen zijn fans wel doen, want misschien voelden ze zich deze week gewoon iets te zeker van hun stuk. Exit Hilde, herkansing Gio. Waarvoor wedden we?

Gesponsorde artikelen