Wat een slagveld: ING schrapt 3.150 banen

Wat een slagveld: ING schrapt 3.150 banen

Wat al dagen in de lucht hing, is nu bekend: de bank ING schrapt een heleboel jobs in België. In totaal zou het om 3.150 banen gaan. De bank zit niet in ernstige moeilijkheden, maar het regent wel ontslagen in de financiële sector, die zichzelf ‘op orde wil zetten’. 

Het nieuws is bekend gemaakt op een bijzondere ondernemingsraad. Daarop kondigt de bank het banenverlies aan, en meteen zijn het dus erg stevige cijfers. Want 40 procent van de banen bij ING zou verdwijnen, vooral omdat ze heel veel lokale kantoren willen dichtdoen.

De banen zouden wel geleidelijk verdwijnen, tot 2021. Maar er is ook wel meteen een procedure van collectief ontslag, voor zo’n 1.700 werknemers bij ING. Vandaag werken er bij ING zelf 8.131 mensen, maar er komen ook nog de mensen van Record Bank bij. Dat is de lage kostenbank van ING, maar die verdwijnt en wordt opgeslorpt door ING. Ook daar zouden nog mensen ontslagen worden.

“Zo snel mogelijk nieuwe job”

“Wij willen er alles aan doen om mensen te herscholen, en hen zo snel mogelijk opnieuw naar een job te brengen”, zo reageert minister van Werk Kris Peeters (CD&V).

ING België moet mee in de internationale logica van de Nederlandse bank, die beslist heeft om heel de zaak grondig te hervormen. Er wordt heel stevig gehakt, want van de 52.000 jobs moeten er de komende vijf jaar 7.000 verdwijnen. Een groot deel daarvan valt dus in België, bijna de helft van heel het besparingsplan van ING.

De financiële sector in België is zo bezig zichzelf heel stevig te trimmen. Want eerder gooide verzekeraar AXA al het roer om en kondigde ze aan 850 jobs te schrappen. En ook verzekeraar P&V schrapte al 300 jobs. Verwacht wordt dat het slechte nieuws in de financiële sector aanhoudt.

Gesponsorde artikelen