Wat een timing: Google+ stuurt eerste tweet nadat het einde werd aangekondigd

Wat een timing: Google+ stuurt eerste tweet nadat het einde werd aangekondigd

In maart werd aangekondigd dat Google+ niet meer zou blijven bestaan. Gisteren stuurde de Twitteraccount van het nooit-echt-populaire netwerk van Google zijn eerste tweet. Beetje bizarre timing van Google?

Google+ werd in juni 2011 opgericht, en de Twitteraccount is al even oud. Er verscheen echter nooit een tweet op. Wellicht was de account enkel aangemaakt om ervoor te zorgen dat niemand anders het deed.

Google+ moest een alternatief worden voor Facebook, maar kwam nooit echt van de grond: slechts 111 miljoen regelmatige gebruikers, niets in vergelijking met de 1,4 miljard op Facebook en de 300 miljoen op Twitter. In maart 2015 werd dan ook beslist het netwerk te ontmantelen, en twee producten te maken: een voor ‘streams’ en een voor foto’s.

En net twee maanden later wordt een eerste tweet de wereld ingestuurd. Waarom tweeten vanuit een product dat niet meer zal bestaan? Nostalgie kan het niet zijn (wat overigens wel goed werkt voor msn), maar wat dan wel? Mashable meent het antwoord te weten: “Google zendt zowel letterlijk als figuurlijk een boodschap: ‘We zijn misschien niet langer een sociaal netwerk, maar je zal nog van ons horen’.”

Dat Google+ Twitter koos en niet Facebook voor zijn boodschap is volgens Mashable ook geen toeval: “De nadruk zal meer op stromen liggen dan op foto’s.”

Gesponsorde artikelen