Wat een weekend! Deze 5 verbluffende releases zagen pas het daglicht

Wat een weekend! Deze 5 verbluffende releases zagen pas het daglicht

Je hebt van die periodes waarin er qua muziek helemaal niets nieuws onder de zon is, maar dit weekend is dat allesbehalve het geval. In zowat alle genres hebben vooraanstaande artiesten nieuw materiaal uitgebracht en het gros van de tracks is om je vingers van af te likken. Wij hebben uit dat overaanbod 5 releases gekozen die je absoluut gehoord moet hebben. Check zeker deze tunes!

1. Sofi Tukker – Fantasy

Sophie Hawley-Weld en Tukker Halpern van het Amerikaanse EDM-duo Sofi Tukker hebben hun eerste single en videoclip gelost sinds hun succesvolle debuutplaat ‘Treehouse’. Daarmee sleepten ze een Grammy-nominatie in de wacht voor de song Drinkee.

Fantasy is zowel muzikaal als qua clip totaal van de wereld en het lijkt alsof de setting een sciencefictionfilm is. “Het draait allemaal rond de reis”, laat de act weten in een persbericht. “Daar gaat de videoclip ook over. We zijn op reis om onze fantasieën te verwezenlijken en we moeten veel obstakels trotseren om daar te raken. Maar als we uiteindelijk ons doel bereiken, worden we onmiddellijk naar een andere wereld getransporteerd. We wilden laten zien dat we op een compleet andere planeet zitten.”

2. Ycare & Axelle Red – D’autres que nous

Axelle Red & Ycare brengen met D’autres que nous een ijzersterk duet, en daar hoort een ijzersterke clip bij. Die werd opgenomen op 8 maart in Brussel en is geregisseerd door jonge filmmaker Julien Paolini. Paolini haalde met zijn kortfilms al flink wat prijzen binnen en is ook net klaar met zijn eerste langspeelfilm Amare Amaro. Op zijn palmares staan clips van onder andere Gaël Faye, Feder, Lilly Wood & The Prick, Griefjoy en Ben l’Oncle Soul.

De clip is trouwens geïnspireerd door Dogville van Lars Von Trier. Het verhaal speelt zich af in de enorme hangar van KANAL Centre Pompidou. We zien Axelle en Ycare wandelen door verschillende dansscènes, en ze veranderen die gaandeweg. De dansers waarmee ze in aanraking komen en wiens aanwezigheid ze enkel voelen, symboliseren het verleden en ze vermengen zich met hun verhaal.

3. Dean Lewis – ‘A Place We Knew’

Dean Lewis heeft dit weekend eindelijk zijn veelbelovende debuutplaat ‘A Place We Knew’ uitgebracht. De Australische singer-songwriter staat deze zomer op Rock Werchter en kwam z’n nieuw werk pas nog voorstellen bij de Amerikaanse talkshowhost Jimmy Kimmel.

Alsof dat allemaal nog niet goed genoeg is, werd Dean Lewis pas nog wereldwijd tot ‘Up Next Artist‘ benoemd door Apple. Z’n single Be Alright is platinum gegaan en heeft al meer dan 750 streams opgeleverd.

Op ‘A Place We Knew’ horen we songs zoals Waves, Be Alright en 7 Minutes. Dat we van deze knul nog gaan horen, staat als een paal boven water!

4. Tia Carrera – ‘Visitors / Early Purple’

Een specialleke van topniveau! De Amerikaanse, psychedelische rockgroep Tia Carrera maakt al twintig jaar Texas onveilig met monsterlijke riffs, spacy effecten en swingende grooves. En dat is precies wat we op ‘Visitors / Early Purple’ te horen krijgen.

Als sinds de jaren 90 schieten retro rockbands, die de mosterd halen bij mastodonten als Led Zeppelin, Black Sabbath en Deep Purple, als paddenstoelen uit de grond, maar geloof ons: Tia Carrera steekt er met kop en schouders bovenuit en mag zich zonder schroom vergelijken met topacts uit de scene zoals Colour Haze, Earthless, Electric Wizard en zelfs Tame Impala en Greta Van Fleet (maar dan minder poppy).

Op ‘Visitors / Early Purple’ zijn er geen vocals te horen, enkel gitaar, bas en drum. De drie bandleden doen compleet hun eigen ding en doen ons in trance zweven naar een chaotische utopie, een plek van opperste concentratie, de hemel, … You get the idea. Om van de fantastische sound van de snaardrum nog maar te zwijgen!

(Hier zijn 15 hedendaagse acts en bands die klinken alsof ze uit ‘de jaren stillekes’ komen.)

5. Megadeth – ‘Warheads on Foreheads’

Megadeth, de aartsrivalen van Metallica, bestaan bijna veertig jaar. En om dat te vieren, brengen ze ‘Warheads on Foreheads’ uit, een compilatie van de 35 beste nummers uit hun carrière. Klassiekers zoals Rattlehead, Mechanix, Symphony Of Destruction, Hangar 18 en Tornado Of Souls? Check! Perfect om je dochter of neefje te introduceren tot de betere gitaarmuziek.

Dit zijn de 45 beste albums van 2018.

Gesponsorde artikelen