Wat gebeurt er eigenlijk met de spullen die ze afnemen aan de ingang van festivals?

Wat gebeurt er eigenlijk met de spullen die ze afnemen aan de ingang van festivals?

Je gaat deze zomer naar een festival. Je weet waarschijnlijk wat je allemaal niet mag meehebben, maar je probeert hiermee toch binnen te geraken. De deurwaarders nemen je spullen af, maar wat doen ze met die spullen? 

Je vraagt je waarschijnlijk af wat de deurwaarders doen met de spullen die ze afnemen. Je ziet de infoborden die je verbieden eten of drinken mee te hebben maar je doet het toch?

De lijst van veiligheid en beveiliging is voor bijna elke festival dezelfde. Hier heb je een voorbeeld voor het festival We Can Dance. Maar deze regels gelden ook voor Tomorrowland, Cactus Festival en Pukkelpop. Je weet wat je mee mag hebben en wat niet. Indien je toch iets meehebt dat op die lijst verboden is, wat wordt er dan mee gedaan?

Je hebt namelijk twee soorten objecten:

1. Niet door de wet verboden:

  • Eten/drinken: vaak drink of eet je het snel op vooraleer je binnen geraakt. Maar anders wordt het gewoon weggesmeten in grote containers. Indien je een auto hebt, kan je alles vlug in je auto gaan afzetten.
  • Alcohol: je mag je eigen alcohol niet bij hebben. Hier net als voor het eten en drinken kan je die snel in je auto gaan afzetten.
  • Grote rugzak: deze houden ze bij de bewaardienst. Je kan die nadien gewoon terughalen. Ook bestaan er lockers om ze veilig te bewaren.
  • Parasols: net als grote zakken, kan je deze bij de bewaardienst halen.
  • Lig- of zitstoelen: als je naar een camping gaat, mag je ze in de meeste gevallen mee hebben en in de camping afzetten. Maar net zoals parasols worden die bij de bewaardienst gehouden.
  • Selfie-sticks/drones: die kan je in je auto achterlaten of bij de bewaardienst. Nadien niet vergeten op te halen!
  • Parfums/gels/deo’s: die heb je ongetwijfeld mee! Zeker als het een warme zomer wordt. Maar met vloeistoffen boven de 50ml mag je niet binnen. Deze worden (zoals op de luchthaven) weggegooid!

Vergeet je je spullen voor afloop bij de bewaardienst, dan kan je ze terugvinden bij ‘Lost & Found’. In principe wordt niets weggegooid.

2. Door de wet verboden:

  • Wapens (messen, …) = verboden bij de wet! Dan worden de ordediensten ingeschakeld.
  • Drugs = verboden bij de wet! De ordediensten worden hier ook ingeschakeld.

Om zeker de tijd van je leven te hebben op een festival is het dus beter dat je de regels goed volgt!

Gesponsorde artikelen