Wat gebeurt er wanneer je voorleest uit de Bijbel en mensen wijsmaakt dat het de Koran is?

Wat gebeurt er wanneer je voorleest uit de Bijbel en mensen wijsmaakt dat het de Koran is?

We hebben het altijd over de Koran, maar ook de Bijbel bevat eigenlijk heel wat passages die behoorlijk extreem zijn. Twee Nederlanders van het YouTube-kanaal ‘Dit is normaal’ lazen de stukken voor aan mensen in de straat, maar ze vermomden de Bijbel in een kaft van de Koran. De schok was groot toen ze onthulden dat deze teksten, die we met de Koran associëren, gewoon in de Bijbel staan.

Er staan heel wat onverwachte passages in de Bijbel. Zinnen als “dan zal je het vlees van je zonen eten” wanneer je de wetten niet gehoorzaamt, het feit dat vrouwen geen onderwijs mogen geven, of uitspraken als “dan moet u haar hand afhakken”. Wanneer je dit soort dingen in onze eigen maatschappij voorleest, dan denken we meteen aan de islam en de Koran. En toch staat het dus ook in het Heilige Boek van het belangrijkste Westerse geloof.

Check hier hoe mensen daarop reageren:

Mensen stellen eerst dat de Bijbel het iets minder hard formuleert, en dat vrouwen minder worden benadeeld. Wanneer de kaft wordt verwijderd, krijg je reacties als “WTF”, “What the hell”, “dit is echt ziek”.

Gesponsorde artikelen