Wat heb je nodig voor het opzetten van een succesvolle webshop?

Geschreven met input van buckaroo.eu.

Klaar om rijk te worden? Te zwemmen in poen? Je nergens meer zorgen over te maken? Geld verdienen met een goed draaiende webshop, het klinkt allemaal leuk en aardig, maar het vraagt vaak net wat meer voorbereiding en werk dan je op het eerste zicht zou denken. In deze blog gaan we samen op zoek naar de essentie.

Eureka!

Eerst maar even de essentie: voor je nog maar aan een webshop kan denken, moet je natuurlijk eerst een goed concept hebben bedacht. Is dat Eureka-momentje voor jou al lang ‘in de sacoche’? Mooi, dan kan je meteen verder. Moet jouw major ingeving nog komen? Dan ga je best vandaag nog aan de slag. Hou je ogen en oren open, in elk klein detail kan de basis voor jouw volgende idee verscholen liggen. Ga op zoek naar dagdagelijkse behoeftes, dingen die eenvoudiger kunnen of waar jij zelf nu echt blij mee zou zijn. Brainstorm erop los, bedenk de gekste dingen en schrijf ze neer, ze kunnen nadien allemaal dienen als inspiratie voor jouw geweldig idee! 

Organisatietalent en planning skills

Ben jij van het chaotische type? Probeer dan wat meer structuur in je werk te brengen. Kleine beetjes helpen: een (online) agenda of online tools zoals Trello helpen je op weg.  En verder? Een degelijke planning is noodzakelijk om tot succes te komen. Natuurlijk moet je je ook houden aan je planning, die portie zelfdiscipline en onuitputtelijke willpower zijn je drijfkracht.

De juiste tools en software

Software, cloud-based tools en providers, ze slaan je ermee om je oren. Voor elk probleem bestaan er wel twintig aanbieders die je kunnen verder helpen. Jouw taak? Het kaf van het koren scheiden en kijken wat je nu écht nodig hebt om je business te laten groeien. Werken met AfterPay bijvoorbeeld: Het is een ideale manier om klanten kennis te laten maken met jouw producten en jouw webshop.

Netwerk erop los

Om achteraf betalen te regelen neem je beste contact op met een payment service provider die je precies kan vertellen welke betaalmethoden voor jouw webshop interessant zullen zijn en waar je op kunt letten. Maar je kan ook terecht bij startersinitiatieven om je wegwijs te maken. Leren doe je namelijk niet alleen door te doen. Het echte werk, on the field – inclusief vallen en opstaan is uiteraard van onschatbare waarde. Alleen dan word je sterker, wijzer en leer je wat werkt en niet werkt, waar je webshop op dit moment nood aan heeft en wat je kan verschuiven naar later. Maar leren doe je ook van anderen en laat netwerken daar nu erg geschikt voor zijn. Volg netwerk events, webinars, join online platforms voor starters en check meetups in jouw buurt. Je komt in contact met gelijkgestemden en zal een hoop meer inzichten krijgen.

Meer
Lees meer...