Wat is een haardetox en hoe vaak moet je dat doen?

Wat is een haardetox en hoe vaak moet je dat doen?

Je wast je haar om het te reinigen, toch? Maar wat als we je vertellen dat je gewone shampoo dat eigenlijk niet (voldoende) doet?! Kappers zeggen dat het nodig is om af en toe een haardetox te doen. Maar wat is een ‘purifying shampoo’ precies? En hoe vaak moet je je haar daarmee wassen?

Je reguliere shampoo bevat een combinatie van reinigende en verzorgende bestanddelen. Purifying shampoos daarentegen bevatten amper verzorgende ingrediënten. Zij zijn puur zuiverend. Om al het opgehoopte vuil grondig te verwijderen, is het belangrijk af en toe je haar te detoxen.

Wat is een haardetox?

Clarify shampoo, purifying shampoo, detoxing shampoo, detoxifying shampoo, deep cleansing shampoo. Het zijn allemaal synoniemen voor shampoos die je een haardetox geven. Concreet wil dat zeggen dat al het vuil, olie, chemicaliën, talg en resten van haarproducten van je haar en hoofdhuid worden verwijderd. Het zorgt dus voor de diepe reiniging die je haar, net als je huid, af en toe nodig heeft.

Clarifying shampoos worden vooral gebruikt door kappers voor een kleuring of permanent. Voor deze behandelingen moet er namelijk een vloeistof in het haar trekken. Wanneer er nog onzuiverheden op het haar zitten, dan blokkeert dit het proces. Voor een mooi resultaat gaan professionals dus eerst het haar grondig reinigen.

Hoe vaak moet je je haar detoxen?

Hoe vaak je je haar moet wassen met een purifying shampoo is afhankelijk van het haartype. Bij droog haar is het aangewezen om je haar niet te vaak bloot te stellen aan een detoxkuur. Deze shampoos werken immers uitdrogend. Naast onzuiverheden worden namelijk ook de natuurlijke oliën van het haar verwijderd. Sowieso raden kappers aan je haar niet vaker dan één keer per maand te wassen met een deep cleansing shampoo.

Ga je vaak zwemmen? Dan kan je best wat vaker naar de zuiverende shampoo grijpen. Die verwijdert dan vakkundig de resten chloor uit je lokken. Gebruik je veel stylingsproducten? Dan is het ook belangrijk wat frequenter een haardetox te doen.

Hoe ga je te werk?

Je begint best aan de wortel. Daar verzamelen alle onzuiverheden zich. Nadien kan je de lengten behandelen. Vergeet zeker niet om achteraf een goede conditioner of haarmasker te gebruiken. Je haar heeft na zo’n detox wat extra voeding en verzorging nodig.

Enkele detox shampoos zijn:

Deze van Kevin Murphy vind je hier.

Giphy
Kevin Murphy
De shampoo van Redken vind je hier.
Redken

Gesponsorde artikelen