Wat je op de laatste dag van de vakantie op tv moet zien: Karen Damen en Jani!

Wat je op de laatste dag van de vakantie op tv moet zien: Karen Damen en Jani!

Hoewel iedereen vanavond weer op tijd in bed moet voor de eerste schooldag starten er op televisie toch weer een aantal nieuwe programma’s. En dat is deze keer een feest voor vrouwelijke kijkers, want na twee sterke avonden op VIER stemmen we op woensdag vooral op VIJF af, met onder andere een nieuw programma van Karen Damen, en een nieuw seizoen van ‘Zo Man Zo Vrouw’ met Jani Kazaltzis. Op één keert ‘Voor hetzelfde geld’ terug.

1. Nieuwe Buren ***** (21u20 op VIJF)

Onze dagtip is Nieuwe Buren, het eerste tv-programma voor Karen Damen in het tijdperk na K3. Karen en haar beste vriend James leren hun nieuwe huis kennen, maar moeten dat in de eerste aflevering nog helemaal inrichten. Ze zullen er een maand verblijven en krijgen niet meer dan een minimaal leefloon. Aangezien televisie met Karen Damen meestal wel aanslaat, geven we haar vanavond graag een kans.

2. Zo Man Zo Vrouw **** (20u35 op VIJF)

Jani is terug op VIJF. Na zijn gesmaakte programma op VIER waarin hij onder andere geliefd werd bij metalliefhebbers doet hij het dit najaar toch weer op VIJF met een nieuw seizoen van Zo Man Zo Vrouw. Hij krijgt meteen een loodzware opdracht. Zo komt hij bij een jong gezin met al vier kinderen waar zelfs de ouders hun kinderkleren nog niet hebben afgeworpen. Hij lijkt in een aflevering van Sesamstraat terecht te zijn gekomen.

3. Voor hetzelfde geld **** (20u40 op één)

VIER kiest op de topavond van VIJF voor buitenlandse programma’s om de kleinere zus niet in de weg te staan. VTM zit nog altijd in zomermodus en Q2 speelt film. Gelukkig blijft één deze keer niet achter, althans voor kijkers die geen fan zijn van typische VIJF-programma’s. Zo start een nieuw seizoen van Voor hetzelfde geld. En dat was eigenlijk niet gepland, maar door het enorme succes gingen Thomas Vanderveken en co toch even brainstormen. Plots hadden ze genoeg ideeën om nog een seizoen in te blikken.

Vanavond probeert hij samen met Britt en Jan een tuin aan te leggen voor een minimumbudget – wat perfect bij dat huis van Karen lijkt te passen. Jan probeert online slapend rijk te worden en Thomas gaat op zoek naar een verlovingsring.

4. Flying Doctors – Virunga *** (21u25 op één)

Een programma dat intussen ook bekend in de oren klinkt, maar toch weer net dat tikkeltje anders is. In Flying Doctors Virunga volgen we piloot Anthony in zijn contact met vijf Vlaamse hulpverleners die naar het beroemde nationale park Virunga zijn gekomen. Dat kennen wij uiteraard van de Belgische prins Emmanuel de Merode die er directeur is. Vreugde en verdriet liggen dichtbij elkaar, en de makers hebben het programma ook zo gemonteerd dat je de ene seconde lacht, maar de volgende plots met de krop in de keel zit toe te kijken.

5. Pink Ambition ** (22u15 op VIJF)

Je kan gerust een avondje VIJF plannen, want na Karen en Jani zijn de meisjes van Pink Ambition terug. Vermoedelijk zullen de kijkcijfers wel een beetje dalen, aangezien dit echt meer voor de liefhebbers is. En die eerste schooldag komt eraan, dus niet vergeten op tijd te gaan slapen.

Gesponsorde artikelen