Wat kunnen we leren van miljonairs? 4 zaken

Wat kunnen we leren van miljonairs? 4 zaken

‘Van alle sociale klassen praat men het liefst over de rijken, terwijl men er het minst van afweet’. Het is een uitspraak van de econoom John Kenneth Galbraith, die tot op vandaag geldig blijft. 

Wat is het dat miljonairs doen? volgens Prof. Thomas J. Stanley hebben rijke mensen vier zaken gemeen. Hij schreef er twee boeken over: ‘The Millionaire Mind’ en ‘The Millionaire Next Door’.

Miljonairs werken niet graag voor iemand anders, omdat ze dat beschouwen als een risico. Ze beschikken over veel zelfvertrouwen en willen dan ook zelf de touwtjes in handen nemen. Verder investeren ze enkel als er geld te rapen valt. Daarom richten ze zelf hun bedrijven niet op. In het boek In ‘The Millionaire Next Door’ staat dat miljonairs vaak in ‘saaie’ sectoren investeren, maar die wel een bloeiende economische toekomst voor zich hebben.

Hardwerkend en zuinig

Je hebt niet per se een hoger IQ nodig om goede zaken te doen. Professor Stanley vroeg hen wat het belangrijkste was wat ze op school geleerd hadden. Ruim 94 procent antwoordde ‘een strenge werkethiek’. Ten slotte klopt het beeld van de media niet over de zogenaamde geldverkwistende miljonairs. Ze zijn zelfs heel zuinig en denken goed na over hun financiële planning.

Gesponsorde artikelen