Wat maakt SpongeBob zo meme-able?

Wat maakt SpongeBob zo meme-able?

Je hebt ze ongetwijfeld wel al eens zien passeren op sociale media, de SpongeBob memes. Maar waarom blijven ze overal opduiken en wat maakt ze zo populair?

SpongeBob memes zijn al een paar jaar niet meer weg te denken van het internet en er blijven ook steeds nieuwe memes verschijnen. Het succes van die SpongeBob memes komt onder andere doordat memes nu gewoon heel populair zijn. Zij zijn niet meer weg te denken van sociale media en de memes worden meestal gemaakt door mensen die opgegroeid zijn met de serie. Zeker als je weet dat SpongeBob Squarepants voor het eerst op tv kwam in 1999.

Herkenbaarheid

Nog een succesfactor is de herkenbaarheid van het programma, iedereen weet wie SpongeBob is. Het is herkenbaar en daardoor wordt zo een meme al snel een gespreksonderwerp. De beelden uit de afleveringen die gebruikt worden zijn tijdloos en heel makkelijk toe te passen op verschillende situaties. Dit zorgt er ook voor dat iedereen er tekst kan aan toevoegen die past en het maakt niet uit over welk onderwerp het gaat.

Omdat de serie 11 seizoenen heeft gelopen en er meer dan 2.000 afleveringen zijn, geeft het ons veel mogelijkheid om zo’n memes te maken. Er is ondertussen zelfs een Twitteraccount voor SpongeBob memes.

Mocking SpongeBob

Evil Patrick

De perfecte meme om een discussie te starten

Herkenbaar?

Dit is de SpongeBob meme van het moment: Tired SpongeBob

Gesponsorde artikelen