Wat moet je doen om ervoor te zorgen dat avocado niet snel bruint? 

Wat moet je doen om ervoor te zorgen dat avocado niet snel bruint? 

Dat avocado’s door God gezonden vruchten zijn, moeten wij je niet meer vertellen. Maar het lastige aan een avocado is dat ze zo snel bruin worden. Wist je dat daar verschillende trucjes voor bestaan? Wij leggen even uit wat je moet doen om de vrucht zo lang mogelijk vers te houden. 

Avocado’s zijn zalig, maar we weten allemaal dat de mooie groene kleur snel kan veranderen naar een iets minder smakelijke kleur. Als een avocado wordt blootgesteld aan lucht, dan ontstaat er een chemische reactie waardoor die er bruin uitzien. Mmm …

De experts van Hass Avocado Board raden aan om geen delen van avocado te eten die bruin zijn geworden. Als enkel de bovenkant bruin is geworden, dan kan je het bruine gedeelte er uiteindelijk wel afsnijden. Van het groene kan je nog lekkere guacamole maken.

Voorkomen is beter dan genezen

Je kan er natuurlijk ook voor zorgen dat er geen oxidatie plaatsvindt en je avocado’s mooi groen blijven. Volgens Harold McGee, een Amerikaanse schrijver die schrijft over chemie van voedsel, zijn er dus enkele manieren waardoor je avocado langer groen blijft. Blijkbaar zou toevoegen van een zuur kunnen helpen. Denk daarbij aan citroen- en limoensap. De sappen zorgen ervoor dat bepaalde enzymen, die voor het bruiningsproces zorgen, geen kans krijgen.

Je kan natuurlijk ook gewoon je avocado’s afdekken met folie. Maar let wel op: dek het goed af zodat de vrucht niet in aanraking komt met lucht. “In geval van gepureerde avocado (zoals guacamole, nvdr.), zou je de folie direct op de avocado moeten drukken”, zegt McGee. Je moet dus niet alleen je kom afdekken, maar ook folie aanbrengen op de avocado. Als je lucht tussen de folie en de avocado houdt, dan kan het bruin worden.

Anderen zijn dan ook overtuigd van andere hacks om avocado vers te houden. Volgens kookblogs leggen mensen ook gesneden uien bij de avocado om het groen te houden. Daarnaast wordt ook olijfolie gebruikt.

Je ziet zelf maar welke manier je verkiest, zolang je gewoon lucht weghoudt van je avocado.

Gesponsorde artikelen