Wat nu … de noodtoestand is afgekondigd in Egypte? Jouw vakantie best toch maar annuleren de volgende maanden? 

Wat nu … de noodtoestand is afgekondigd in Egypte? Jouw vakantie best toch maar annuleren de volgende maanden? 

Net nu veel Vlamingen op het punt stonden om te vertrekken of hun zomervakantie te boeken naar Sharm El Sheikh, is de noodtoestand afgekondigd in Egypte na twee dodelijke aanslagen op Koptische kerken. Wat nu: voor alle zekerheid die reis annuleren of toch maar een andere bestemming kiezen deze zomer? 

Na de aanslagen in Tanta en Alexandrië werd een noodtoestand uitgeroepen in Egypte. Volgens de reisadviezen van de Buitenlandse Zaken is de waakzaamheid al een lange tijd verhoogd in de Noordelijke Sinaï, de Westelijke Woestijn en het grensgebied met Libië en Soedan. Er is geen verhoogd risico tegenover de laatste maanden dus als je een vakantie hebt geboekt naar Egypte, is er ook geen reden om de vakantie te annuleren.

Sharm El Sheikh

Sharm El Sheikh is een toeristische trekpleister in de Zuidelijke Sinaï, maar op bad- en vakantieplaatsen is er niets gebeurd dus is er geen reden om reizen hiernaartoe te annuleren. Luc Van Erps, ad-interim woordvoerder van Thomas Cook bevestigt dat alles gewoon doorgaat. “Mensen annuleren hun reizen niet en wij annuleren ook geen vluchten. We zouden niet weten waarom want op toeristische plaatsen gebeurt niets. “De woordvoerder geeft toe dat de touroperator wel verschillende telefoontjes krijgt met veel vragen over de reizen naar Egypte. Mensen zijn vooral onwetend over de gevolgen en bellen met vele vragen omtrent hun vlucht en reis. Van Erps zegt dat mensen na de aanslagen nog duidelijk op reis willen gaan. “Mensen relativeren veel sneller omdat we regelmatig worden geconfronteerd met aanslagen over heel de wereld.”

Op de website van Thomas Cook vind je eveneens reisadvies over bepaalde landen. “Wij volgen het reisadvies op. Zolang er ons niet wordt gezegd dat er een gevaar bestaat in de reizen die wij voorstellen, annuleren wij ook niets. Voorlopig zien wij geen verhoging van het gevaar in Egypte.”

Zowel Buitenlandse Zaken als Touroperators delen mee dat het gevaar op toeristische plaatsen niet is verhoogd. Er is geen reden om een vakantie naar Egypte te annuleren.

Reisje geboekt naar Egypte? Veel plezier!

Gesponsorde artikelen