Wat ons het meest ergert aan reizen met het vliegtuig. En het is niet de vlucht…

Wat ons het meest ergert aan reizen met het vliegtuig. En het is niet de vlucht…

Op vakantie gaan vind iedereen geweldig, de weg ernaar toe soms wat minder. Want wie vindt het wel prettig om urenlang aan te schuiven bij de check-in van de luchthaven? We proberen er allemaal maar het beste van te maken op het vliegveld, maar voor sommigen is dat een zware opgave. Vreemd genoeg vinden reizigers de vlucht zelf het minst vervelend.

Reizigers waren het minst te spreken over het ophalen van de bagage. Drie kwart wil veranderingen zien om alles vlotter te laten verlopen. Topprioriteiten zijn betere grenscontrole, het vergemakkelijken van aansluitingen, snellere check-ins, betere zoekopdrachten en hulp bij het organiseren van de reis op de bestemming. Andere punten die ze aanhalen zijn betere real-time vluchtinformatie, betere prijsvergelijkingen bij het boeken en wifi tijdens de vlucht. Maar veeleisend zijn ze niet hoor! Die wifi zou wel praktisch zijn, aangezien bijna iedereen een laptop, tablet of smartphone in zijn handbagage heeft zitten. En we weten allemaal dat mensen blij worden van gratis wifi.

Specialist in Air Transport Communications (SITA) deed een onderzoek naar de tevredenheid van vliegtuigreizigers. De gelukkigste passagiers zijn die van het Midden-Oosten, waar slecht 16% ontevreden is. Europa volgt snel met 18% misnoegde reizigers. Daarna volgen Aziatische passagiers met 23%, maar de Amerikanen blijven aan de top met 28%. 

Ondanks de bezorgdheid over de steeds kleiner wordende cabines en de daardoor ook steeds smallere stoelen, klaagt maar een kleine minderheid over de vlucht zelf. Slechts 10% vindt dat er duidelijke verbeteringen moeten komen op dat vlak. Wij kunnen zelf anders wel een aantal ergernissen bedenken:

Naast iemand zitten met een afschuwelijke lijfgeur

Giphy

De persoon achter die je continu tegen je stoel schopt

In de buurt van krijsende baby’s zitten

De persoon naast je die niet stopt met babbelen

Mensen die op je schouder in slaap vallen

Niet neuten! Reizen!

Geen zorgen, we zijn niet volledig verbitterd. Er zijn ook dingen waarover we zeer tevreden zijn. We doen tegenwoordig alles met onze smartphone, dus ook reizen boeken. 43% vindt het gebruik van apps zeer handig. Ook websites doen het nog steeds goed. 53% vindt zelfs dat online boeken de reiservaring verbetert. Het duty free shoppen op de luchthavens en op het vliegtuig vinden we ook nog steeds fantastisch. Alcohol met korting, wie wordt daar niet gelukkig van?
Giphy
Bron: Skift

Gesponsorde artikelen