Left Right
scrollTop top

Wat staat er in het contract van de deelnemers van ‘Temptation Island’? Aan deze regels moeten Fabrizio & co zich houden


Wat staat er in het contract van de deelnemers van ‘Temptation Island’? Aan deze regels moeten Fabrizio & co zich houden

Op ‘Temptation Island’ ontplofte gisteren pas echt de bom toen Tim zich helemaal liet inpakken door verleidster Cherish. Best pijnlijk voor hem dat heel Vlaanderen en Nederland hem zo zien bezwijken voor de verleiding. Maar wat als Tim nu plots beslist dat hij niet meer op tv wil komen? Of wat als hij eist dat zijn beelden niet uitgezonden worden? Dit staat er in het contract van de deelnemers van ‘Temptation Island’.

Het contract dat de Temptation Island-deelnemers voorgeschoteld krijgen, is om van je stoel te vallen. Zo worden kandidaten verplicht om eerlijk te antwoorden op alle vragen, ook over hun mentale toestand. Deelnemers moeten ook nieuwe accounts op social media creëren en al hun posts moeten eerst overlegd worden met de producers.

Wie regels overtreedt moet 10.000 euro uit eigen zak betalen. Dat laat RTL, de Nederlandse televisiezender die Temptation uitzendt, weten aan de Nederlandse website Shownieuws.

VIJF

“Ontknoping en deelnemers beschermen”

“Net als in de sport, hebben programma’s ook spelregels”, klinkt het bij RTL. “Temptation Island is een grote reality-productie waarbij wij de spelregels vastleggen in een deelnemerscontract.”

“Enerzijds om het programma en de ontknoping te beschermen, anderzijds om de kandidaten te beschermen en heldere afspraken te maken waar zowel zij als de producent en RTL indien nodig op kunnen teruggevallen.”

VIJF

Speciale kandidatenbegeleider

“Het contract van Temptation Island ligt in dezelfde lijn als contracten van andere programma’s die met kandidaten werken. Veel belangrijker nog dan het contract is het onderling overleg. Voor de producent en de zender is dat te allen tijde leidend.”

“Daarom zijn er verschillende contactpersonen en zit op Temptation Island een speciale kandidatenbegeleider, die 24/7 beschikbaar is. We moedigen kandidaten ook altijd aan om daarvan gebruik te maken.”

VIJF

Psychologische hulp

“Bovendien is er voor, tijdens en na het programma een psycholoog beschikbaar voor hulp en/of advies. Deze psycholoog kan altijd beslissen of een kandidaat wel of niet in staat is om voor de camera te verschijnen.”

“Zijn advies gaat altijd boven contractuele afspraken. Contracten worden elk seizoen onder de loep genomen en indien nodig aangepast zodat ze aansluiten bij de veranderingen in de media. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkelingen in social media en de impact daarvan op de betrokken partijen.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308