Wat staat er op Netflix in België: wat kan je wel en niet verwachten

Wat staat er op Netflix in België: wat kan je wel en niet verwachten

Welke films en series staan er op Netflix? Aangezien je niet alle weken een schema krijgt van wat er verschijnt, moet je een beetje zoeken voor je het volledige aanbod te zien krijgt. Da’s belangrijk: uiteindelijk wil je weten waar je voor betaalt. 

Netflix heeft honderden, duizenden uren aan series en films online staan, maar hoe vind je je weg in deze doolhof? Uiteraard kan je een paar items selecteren, nadien krijg je dan een aantal suggesties. Maar dat kan een beetje tegen jou werken ook: zo leer je nooit iets nieuws kennen. Maar hoe zoek je leuke dingen in het aanbod van Netflix?

Wat staat er op Netflix

Netflix specialiseert in een paar gebieden: films, series, documentaires en stand-up comedy. Een definitieve catalogus van Netflix geven, is niet mogelijk, want er komen steeds films en series bij en er vallen er natuurlijk ook alle maanden af. Vooral dat laatste is moeilijk te controleren: je krijgt wel updates in je mailbox over wat er bijkomt, maar over wat er verdwijnt, communiceert Netflix niet zo goed. Het blijft wat zoeken op je scherm.

Uiteraard kan je op Netflix ook exclusieve content vinden: films en series die je enkel daar kan bekijken. Denk maar aan Netflix Originals (geen verrassing daar), maar ook daar zijn soorten in. Zo is Jessica Jones gemaakt door Marvel, met materiaal dat ook uit de comicstudio afkomstig is. House of Cards is dan weer gebaseerd op een boek uit 1989.

Waarom staat deze reeks niet op Netflix?

Wat staat er niet op Netflix? Een aantal bedrijven hebben geen deal met Netflix, of zijn zelf hun eigen streamingplatform op het oprichten. Je eigengemaakte catalogus aan de concurrentie geven is dan geen goed idee, dus komen die reeksen niet (meer) op Netflix. Voorbeelden zijn de Harry Potter-films, sommige films van Disney (hier is een lijst met de beste die wél op Netflix staan) en alle reeksen van HBO. Dat wil zeggen dat Game of Thrones of Westworld ook niet op Netflix staan.

Sommige netwerken zitten nog in de overgangsfase. Zo kan je de eerste vijf seizoenen van Call The Midwife (BBC) bekijken op Netflix, maar hield BBC de rechten op de volgende seizoenen bij. Die kan je enkel bekijken op het digitale platform van de BBC (en als Belg heb je daar geen toegang toe).

Hoe kijk je naar de catalogus?

Er zijn een aantal manieren om te checken wat er op Netflix komt. De huidige series en films zoek je natuurlijk door ze gewoon in te typen in de zoekbalk. Als Netflix niet vindt wat je zoekt, biedt de service je alternatieven aan. Er zijn ook verschillende websites die hun catalogus up-to-date houden en die voorspellen welke reeksen er binnenkort op Netflix zullen komen.

Maar wat als je nu gewoon uitzonderlijk zin hebt in een rom-com, terwijl je daar anders nooit naar kijkt? Je kan een film die je kent intypen in het zoekbalkje en dan krijg je alternatieven. Of je kan de codelijst (check ze in dit artikel) raadplegen en meteen álle films krijgen die getagd staan als romcom. En zo doe je toch meer inspiratie op dan je zou denken.

Gewoon snel op zoek naar een goede reeks? Dit is onze maandelijks vernieuwde lijst met de vijftig beste series op Netflix!

Netflix/Screenshot

Gesponsorde artikelen