Wat was er met Maradona aan de hand tijdens de match tegen Argentinië?

Wat was er met Maradona aan de hand tijdens de match tegen Argentinië?

Verontrustende beelden gisteren tijdens de halftime van Nigeria-Argentinië: de toekijkende Maradona leek zich plots onwel te voelen. Was het te wijten aan z’n team dat de uitschakeling maar nipt kon vermijden of had hij gewoon te veel gedronken? Intussen heeft hij zelf antwoord gegeven. 

Dat Diego Maradona gisteren op het puntje van zijn stoel zat, kunnen we hem niet kwalijk nemen: met een gelijkstand tijdens de rust zag het ernaar uit dat Messi en co vernederd naar huis gestuurd zouden worden. Iets dat de toekijkende Maradona duidelijk moeilijk kon verkroppen: tijdens de rust zag het er even naar uit alsof hij er letterlijk ziek van werd.

“Nek deed pijn”

Nochtans zag het er op de tribune met Maradona eerst behoorlijk goed uit, ‘Pluisje’ bouwde een feestje en zag z’n team scoren. Was hij te dronken geworden? In elk geval moest de 57-jarige voormalige bondscoach op zijn assistent leunen om het stadion te verlaten. Na de rust keerde hij wel terug. De voetbalwereld hield even zijn adem in.

Bij de goal van Rojo toonde Maradona z’n blijdschap aan de hand van z’n middelvingers

epa

Maar nu blijkt alles wel oké te zijn met de ex-topspits. Hij legde vandaag zelf uit wat er aan de hand was: “Ik wil iedereen laten weten dat het goed met me gaat. Ik ben niet geïnterneerd. Tijdens de rust begon mijn nek pijn te doen en kreeg ik een decompensatie. Een dokter controleerde mij en raadde me aan om tijdens de tweede helft naar huis te gaan”, klinkt het op Instagram.

Tweede goal van Rojo

Dat deed Maradona dus niet, hij keerde in de tweede helft terug om, tot opluchting van de Argentijnen, Marcos Rojo de 1-2 te zien binnenschieten. Maradona had die tweede goal dan misschien liever door Messi zien maken (die net zoals Maradona bij Newell’s Old Boys en FC Barcelona speelde) dan door Rojo (die bij Estudiantes speelt), maar uiteindelijk kleurde het stadion wél blauw-wit. Slecht voor de gezondheid kan dat alleszins niet zijn.

De avond was nochtans goed begonnen voor Maradona

Maar het ging al snel bergaf

Vandaag gaat het al een stuk beter met Pluisje, de 1-2 in #NIGARG zat daar ongetwijfeld voor iets tussen

Gesponsorde artikelen