Wat we al weten over seizoen 2 van ’13 Reasons Why’

Wat we al weten over seizoen 2 van ’13 Reasons Why’

’13 Reasons Why’ keert vrijdag 18 mei terug. Aan de vooravond van het tweede seizoen hebben verschillende media de nieuwe afleveringen al in kunnen kijken en uit die reviews kunnen we al het een en ander afleiden. 

Het tweede seizoen van de populaire en controversiële reeks 13 Reasons Why zal vanaf 18 mei te zien zijn op Netflix. De aankondiging van het tweede seizoen riep al veel vragen op, want waar zou dat seizoen dan over gaan? En welke rol kon Hannah Baker daarin nog hebben?

13 Reasons Why

In het eerste seizoen van 13 Reasons Why maakten we kennis met Hannah Baker (Katherine Langford), een 17-jarige studente die door een samenloop van omstandigheden zelfmoord heeft gepleegd. Na haar dood krijgt Tony (Christian Navarro), een van haar vrienden, een doos vol cassettes met de boodschap ze te bezorgen aan de personen die erop vermeld worden.

Hannah heeft voor haar zelfmoord namelijk dertien tapes opgenomen, waarop ze de dertien redenen van haar drastische beslissing uitlegt. Elke reden is gelinkt aan een persoon, die met de legendarische woorden “welcome to your tape” gewezen wordt op het feit dat het zijn of haar beurt is. We luisteren naar de tapes op het tempo van Clay (Dylan Minnette), die op het moment van de dood van Hannah verliefd was op haar, en komen zo te weten wat de motieven van Hannah waren.

Netflix

Plot

Netflix loste al een uitgebreide trailer voor het tweede seizoen die alvast aantoont dat het spannend belooft te worden. Seizoen twee speelt zich af vijf maanden na het overlijden van Hannah en is opgebouwd rond het proces dat de ouders van Hannah hebben aangespannen tegen de school. Elke aflevering getuigt een andere student in de rechtbank. Dus net zoals in het eerste seizoen gefocust werd op de persoon over wie de tape ging, zal ook nu elke aflevering één personage extra belichten.

Ondertussen krijgt Clay vreemde polaroidfoto’s in zijn locker met aanwijzingen dat er nog meer meisjes misbruikt werden door Bryce en zijn kompanen. Gedurende het seizoen komen we ook meer te weten over de andere personages die we in het eerste seizoen leerden kennen en er duiken ook nieuwe gezichten op.

De rol van Hannah

Meteen na het eerste seizoen kwam het nieuws dat er een tweede seizoen zou komen en dat Hannah Baker daarin te zien zou zijn. En hoewel je zou vermoeden dat ze enkel in flashbacks te zien zou zijn, zal haar rol in het tweede seizoen toch groter zijn.

Clay ziet Hannah namelijk als een soort geest. Maar voor je gaat denken dat 13 Reasons Why helemaal in de richting van sciencefiction gaat, kunnen we je geruststellen. Het is enkel Clay die haar ziet, dus kan je Hannah eigenlijk meer zien als een verbeelding of een stem in zijn hoofd.

Meningen zijn verdeeld

Over de kwaliteit van het tweede seizoen zijn de meningen verdeeld. Zo spreekt EW van een “goed en zelfbewust tweede seizoen”, maar klinkt het bij USA Today heel wat negatiever, met termen als “overbodig” en “ergerlijk”.

Oordeel dus gerust zelf, want vanaf vrijdag zal het volledige seizoen te zien zijn op Netflix.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Gesponsorde artikelen