Wat zegt jouw lievelingskoffie over je persoonlijkheid? Ontdek het hier!

Wat zegt jouw lievelingskoffie over je persoonlijkheid? Ontdek het hier!

Een koffietje van tijd tot tijd kan niet alleen smaken, het is ook gezond. En het kan nog eens kalmerend werken als je te veel stress hebt op de koop toe, zelfs de geur alleen al. Dat is wetenschappelijk bewezen. Maar de manier waarop jij het liefst je koffie drinkt, kan ook veel vertellen over jouw persoonlijkheid, volgens de Britse Coffee Tasting Club. We durven wedden dat je dat niet wist … Of het ook klopt? Oordeel gerust zelf.

De koffie verkeerd-drinker: de rustige gelukzaligheid zelve

Hij doet melk en suiker bij de koffie, om te ontsnappen aan de bitterheid van deze wereld. Zijn favoriete positie is lekker horizontaal in de zetel, liefst met een cartoon op tv en zijn comfortabelste broek en slippers. Als het even kan met een grappig, kinderlijk T-shirt en een knuffelbeer en steeds met de glimlach, want hij is nog altijd een beetje kind van binnen. Het draait bij hem allemaal om gezelligheid en aaibaarheid.

De espresso-drinker: de hardwerkende leider, altijd bezig

Haast niet te tellen hoeveel koffies hij drinkt op een dag op kantoor, bij hem is het niet meer gezond! Hij brabbelt onverstaanbaar snel aan de telefoon, laat staan dat je zijn gekrabbel in zijn notities moet ontcijferen. Zijn secretaresse kent hem door en door, want o wee als je iets niet begrijpt of verkeerd doet. Do. Not. Get. It. Wrong!

De cappuccino-drinker: de sociale, creatieve optimist

De koffiebar is zijn tweede thuis, en iedereen daar is zijn gast. Hij voert zonder moeite zes verschillende gesprekken tegelijk, aan de bar, over de telefoon, via de chat en met iedereen die te dicht bij komt. De barista’s blijven op afstand om er niet in meegesleurd te worden. Hij is omringd door origami-servetjes en vol getekende onderleggers, want die creativiteit moet eruit.

De zwarte koffie-drinker: de stille, soms humeurige en bij wijlen extroverte purist

Hij draagt altijd hetzelfde keurige zwarte pak, waarvan hij er dertien in een dozijn heeft. Voor haar geldt hetzelfde met haar mantelpakje. Hij draagt vaak een bril, al is het maar om zijn humeurige en mysterieuze karakter te behouden. Hij heeft meestal een snor, een baard is uit den boze. Zij heeft hopelijk dat nog net niet. Hij houdt het been stijf bij zijn compleet gedateerde PC, maar een hilarische koffiemok en dito kousen tonen dat ook bij hem de boog niet altijd gespannen staat. Een halve gare dus.

De artisanale koffie-drinker: de modebewuste, maar zeker niet mainstream, hipster

Je ziet hem niet in Starbucks, dat is te mainstream natuurlijk! Enkel artisanale koffiebranderijen verdienen het hem een klant te noemen, want enkel daar vinden ze de duurste, zeldzaamste, uit kattenpoep getrokken, koffie. Niet dat ze die opdrinken; zien en gezien worden met zo’n prestigieus drankje is voor de hipster belangrijker dan er van te genieten.

Standaard uniform bij de mannen: geruit hemdje, zo’n vreemd marteltuig in het oor en liefst ook nog een bril. Vrouwen dragen ook liefst een bril, maar graag ook een wollen muts en een kleedje uit grootmoeders’ kast. Want: everything old is new again. Andere hipsters zijn wel ‘hipsters’, maar hij niet. Hij is uniek, natuurlijk. Probeer hem er maar eens op te wijzen dat hij een min of meer exacte kopie is van die andere hipster, achteraan in de bar.

De frappuccino-drinker: de stijlvolle, spontane trendsetter

Hij wordt zelden gezien in de koffiebar, want hij is altijd onderweg met een tas gevuld met de nieuwste modemagazines, want hij moet volledig up-to-date zijn met de laatste trends. Hij draagt de kleren die nog ‘in’ moeten worden. En zijn smartphone lijkt wel een verlengstuk van zijn arm, want die Instagram moet worden aangevuld met de nieuwste stijltips voor zijn volgers! Bron: The Huffington Post & The Coffee Tasting Club

Gesponsorde artikelen