Wat zijn de gevolgen voor Mobile Vikings nu BASE door Telenet wordt overgenomen?

Wat zijn de gevolgen voor Mobile Vikings nu BASE door Telenet wordt overgenomen?

Vanochtend raakte bekend dat de mobiele provider Base wordt overgekocht door het Mechelse telecombedrijf Telenet. Dat is echter niet alleen belangrijk voor de rechtstreekse BASE-klanten, maar ook voor klanten van onder andere Mobile Vikings.

Er zijn heel wat mobiele providers op de Belgische markt die geen eigen netwerk hebben, Telenet was er tot nu toe zo zelf eentje. Want de mobiele Telenet-klanten gebruikten het Mobistar-netwerk. Zo’n virtuele provider noemt men een MVNO, wat staat voor mobile virtual netwerk operator. Naast Telenet is zonder twijfel de belangrijkste en bekendste Mobile Vikings. Het Limburgse bedrijf maakt al jaar en dag gebruik van het BASE-netwerk, en ziet nu plots zo’n MVNO-concurrent eigenaar worden van het netwerk.

Maar dat zien ze bij Mobile Vikings niet meteen negatief in. In het persbericht van Telenet stond namelijk al te lezen dat het bedrijf “ernaar uitkijkt om de groothandelspartnerships van BASE Company voort te zetten. De overname zal dus geen gevolgen hebben voor BASE Company’s huidige overeenkomsten met MVNO-partners.” En dat contract met Mobile Vikings loopt nog meer dan een jaar.

Geen gevolgen dus, en dat is ook wat ze bij Mobile Vikings zelf zeggen. Klanten hoeven zich “absoluut geen zorgen te maken, wij zullen onze eigen koers blijven varen en ervaren deze overname alleen als positief”. Voorts valt er nog te lezen dat “Telenet namelijk al aangekondigd heeft dat het 240 miljoen euro in haar mobiele netwerk gaat investeren. Nu het over een eigen mobiele operator beschikt, heeft het meer mogelijkheden om haar mobiele plannen ook in de praktijk om te zetten.”

Gesponsorde artikelen