Left Right
scrollTop top

‘Watchmen’ versus coronavirus: ‘Washmen’ tonen hoe je je handen moet wassen


Watchmen Washmen Corona
© Twitter/@watchmen

Het nieuwe coronavirus zorgt voor drama’s in de hele wereld. Het virus is ondertussen dan ook uitgeroepen tot een pandemie, een wereldwijde epidemie. Om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan, is het heel belangrijk dat je je handen genoeg en goed wast. Hoe dat precies moet, toont de cast van Watchmen in een video: “Who washes the Washmen?

Heel wat mensen zitten vast “in hun kot” door de crisis die het nieuwe coronavirus heeft veroorzaakt. En hoewel het heel belangrijk is om te blijven bewegen, spenderen veel mensen in quarantaine hun tijd met hun favoriete acteurs en actrices.

Hedendaagse problemen

Voor sommigen wil dat zeggen: een date met de Watchmen. HBO (de maker van onder andere Game of Thrones) heeft negen afleveringen gemaakt, die het vervolg zijn op de comic van Alan More en Dave Gibbons. Watchmen (de televisiereeks) speelt zich 34 jaar na de gebeurtenissen in het originele verhaal af.

Watchmen focust op hedendaagse problemen, zoals racisme. Het is dan ook logisch dat de cast van de reeks zich inzet om ervoor te zorgen dat het coronavirus zoveel mogelijk binnen de perken blijft.

Washmen: hoe was je je handen?

Op de Twitter-pagina van Watchmen verscheen deze week een video: “Washmen“. In het fragmentje van een dikke twee minuten krijgen we het grootste deel van de cast van Watchmen te zien: Regina King, Tim Blake Nelson, Yahya Abdul-Mateen II en Jean Smart komen bijvoorbeeld allemaal aan bod.

Ze spelen hun vaste Watchmen-personage, maar dan in hun eigen huis, want ook zij moeten “in hun kot blijven”. Ze benadrukken nog maar eens hoe belangrijk het is om voldoende en goed je handen te wassen. Ze tonen ook hoe je dat het beste doet.

Eén van de tips die de “Washmen” geven: was je handen gedurende twintig seconden. De cast geeft ook voorbeelden van dingen je tegen jezelf kan zeggen om vlotjes die twintig seconden te bereiken. “You’re an FBI-agent, not the lone f***ing ranger, maar dan acht keer”, bijvoorbeeld.

’t Is simpel: “Was je f***ing handen en blijf thuis.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452