‘Wauw’! Britse Pubs mogen langer openblijven tijdens koninklijke bruiloft … tot 1 uur

‘Wauw’! Britse Pubs mogen langer openblijven tijdens koninklijke bruiloft … tot 1 uur

Ter gelegenheid van de bruiloft van prins Harry met Meghan Markle zullen de pubs en cafés in Groot-Brittannië uitzonderlijk langer openblijven. De mededeling van de Britse regering: “Het koninklijke huwelijk is een gelegenheid voor mensen in het hele land om samen te komen en deze gelukkige en historische gebeurtenis voor onze koninklijke familie en onze natie te vieren.”

De beslissing kwam er na een openbare raadpleging van vier weken. normaal moeten cafés en pubs in Engeland en Wales om 23 uur dicht, maar op 19 mei mogen ze tot 1 uur open blijven. Dat meldt de Britse krant The Daily Telegraph.

Op die dag vindt het huwelijk in het Windsor-kasteel. “Het is duidelijk dat het volk dit idee genegen is om meer tijd te hebben om hun glas te heffen op prins Harry en Meghan Markle op deze nationale feestdag”, zei Brits minister van Binnenlandse Zaken Amber Rudd.

Voetbal

Het ‘toeval’ wil dat op 19 mei ook de finale van de FA Cup voetbal doorgaat. Rudd wijst erop dat er “niet meer onrust” was tijdens vorige gelegenheden waarop de openingsuren verlengd werden, zoals de negentigste verjaardag van de Queen. Toen waren er wedstrijden van Euro 2016 van Engeland en Wales.

iStock

Gesponsorde artikelen