Left Right
scrollTop top

Wauw! Deze 9 Europese stadjes zijn zó mooi dat je niet gelooft dat ze bestaan


Wauw! Deze 9 Europese stadjes zijn zó mooi dat je niet gelooft dat ze bestaan

Niets zo zalig als je koffers pakken en de wereld ontdekken! De wereld is zo groot en er zijn ontelbare prachtige plekjes in Europa die je moét gezien hebben, zoals deze 9:

1. Sardinië, Italië

Ah, Sardinië, een idyllisch eiland waar je kan genieten van zon, zee en strand, maar ook van de geweldige uitzichten en de prachtige natuur.

2. Sintra, Portugal

Voor kleurrijke gebouwen moet je in Sintra zijn. De stad wordt dikwijls het ‘Disneyland voor volwassenen’ genoemd en dat is méér dan terecht. Prachtige natuur, feeërieke kastelen, mooie fonteinen, … Je zal niet weten wat je ziet!

3. Split, Kroatië

Split biedt het beste van twee werelden: historiek én een bruisende samenleving. Gezellige bars in een prachtige setting met gigantische palmbomen op de achtergrond, wat wil een mens nog meer?

4. Eze, Frankrijk

On top of the world in Eze! Je hebt er een ongelofelijk mooi uitzicht over de Franse Rivièra. En er valt zoveel te ontdekken!

5. Colmar, Frankrijk

Colmar wordt dankzij de gezellige kanaaltjes en historische gebouwen ook wel eens het ‘Venetië in Frankrijk’ genoemd. Pluspunt: het stadje is de hoofdstad van de wijn. Ideaal, als je ‘t ons vraagt ;-).

6. Smögen, Zweden

Smögen is één van de meest pittoreske plekjes in Zweden. Door de vissersbootjes en havens hangt er een unieke, maar supergezellige maritieme sfeer. Je kan er dan ook genieten van heerlijke, verse vis!

7. Cork, Ierland

In Cork vind je ongetwijfeld de vriendelijkste mensen. Ze wijzen je maar al te graag de weg naar de pubs en gezellige Ierse restaurants waar ze bijna elke avond live muziek spelen. Yes, please ;-).

8. Telc, Tsjechië

In dit feeërieke stadje vind je gebouwen in pastelkleuren, omringd door mooie parken en vijvers. Perfect voor een romantische wandeling met je lief!

9. Melnik, Bulgarije

In het allerkleinste Bulgaarse stadje drink je één van de oudste (én beste) wijnen in Europa. Je vindt er ook de prachtige Melnik Pyramides. Een ongelofelijk mooi stukje natuur dat zéker een bezoekje waard is!

Zin gekregen om deze mooie steden te bezoeken? Met de Interrail Pass van NMBS kan je héél Europa rondreizen in 30 dagen. Koop nu jouw Interrail pass en geniet van de mooiste plekken in Europa met de trein.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  305.409
 • Aantal
  doden
  10.737