Waze krijgt update: nieuwe look en Stemmingen

Waze nieuw logo
Waze

De populaire gratis navigatieapplicatie Waze steekt in een nieuw jasje. Er is onder andere een nieuw logo en heel wat nieuwe zogenaamde ‘stemmingen’.

Als jij een van de vele chauffeurs bent die dagelijks Waze gebruikt, zal je wel al gemerkt hebben dat de applicatie er vanaf enigszins anders uitziet. Zo is er onder andere een nieuw logo, een nieuwe typografie en een bijgewerkte interface.

Daarnaast zijn er 30 nieuwe Stemmingen. Dat zijn avatars waarmee je als automobilist je humeur kan weergeven voor andere gebruikers van Waze. Zo is er onder andere een Stemming voor ‘milieuvriendelijk’, ‘sceptisch’, ‘wagenziek’, ‘zen’ en ‘robot’. Die 30 nieuwe icoontjes zullen geleidelijk worden toegevoegd voor gebruikers.

Stemmingen

Om een nieuwe Stemming te selecteren, moet je Waze bijwerken naar de nieuwste versie. Daarna klik je in het Menu op je gebruikersnaam om Mijn Waze te openen en vervolgens op Stemming om alle Stemmingen te zien.

De update kwam er na input van de vele gebruikers van Waze. “Waze is de grootste gemeenschap van chauffeurs ter wereld. In onze visie is het net het gemeenschapsgevoel dat weggebruik aangenamer en menselijker maakt. Onze nieuwe look moet die die unieke Waze-ervaring visualiseren”, legt Jake Shaw, Head of Creative bij Waze, uit.

Kleuren

Naast de nieuwe Stemmingen, heeft Waze ook zijn kaartweergave aangepast op basis van een stratenmodel “block-by-block”, wat voor meer gebruiksgemak moet zorgen.

De kleuren van Waze zijn ook bewust helder en duidelijk gemaakt “omdat ze het inclusieve en internationale karakter van de community benadrukken”.

Gesponsorde artikelen