We hadden het kunnen denken: Noord-Korea steunt ‘wijze’ Donald Trump

We hadden het kunnen denken: Noord-Korea steunt ‘wijze’ Donald Trump

In een artikel van de Noord-Koreaanse staatskrant DPRK Today krijgt de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump onverwachts steun. Het artikel stelt dat Trump ‘een wijze politicus’ is met goede vooruitzichten. Er wordt ook opgeroepen om niet op de ‘saaie Hillary’ te stemmen. 

Trump gaf al eerder aan in gesprek met de New York Times dat hij de Amerikaanse troepen terug zou trekken uit Japan en Zuid-Korea als hij het Witte Huis betreed. Daarnaast liet hij eerder deze maand aan persagentschap Reuters weten dat hij met de Noord Koreaanse leider Kim Jong-Un wel eens rond de tafel wil zitten om tot vrede te komen.

De Noord-Koreaanse staatskrant DPRK Today reageert daar nu op met een artikel en noemde Trump een presidentskandidaat met goede vooruitzichten. En hoewel het stuk officieel niet afkomstig is van de regering in Pyongyang, denken experts toch dat het een echte afspiegeling is van de mening van Noord-Korea, zo schrijft de Amerikaanse krant The Guardian. “Dit is erg opmerkelijk”, zegt Aidan Foster-Carter van de Universiteit van Leeds. “Officieel spreekt hier niet de Koreaanse overheid. Maar het is duidelijk dat Pyongyang de stemming wil polsen.”

“De bewoners moeten niet stemmen op de saaie Hillary … Wel op Trump, want die ziet directe conversaties met Noord-Korea zitten”, valt er verder nog te lezen.

Bron: The Guardian, NKNews, De Morgen

Gesponsorde artikelen