We have a winner! “Wat weet je over Sisyphus?” Dit was de laatste vraag in De Slimste Mens ter Wereld 

We have a winner! “Wat weet je over Sisyphus?” Dit was de laatste vraag in De Slimste Mens ter Wereld 

Wordt het een hij of een zij? Dat was dé vraag bij het begin van de spannend finale van De Slimste Mens Ter Wereld. De strijd is gestreden, de prijzen zijn verdeeld. De 19-jarige Olga Leyers pakt brons, Eva De Roo zilver en het is Gilles Van Bouwel die zich een jaar lang De Slimste Mens ter Wereld mag noemen. 

Dit jaar zagen we uitstekende quizzers die streden voor de eer, maar drie van hen staken er met kop, schouders en een paar tenen bovenuit. Eva De Roo, Gilles Van Bouwel en Olga Leyers pakten door hun intelligentie, humor, jeugdigheid en speelsheid kijkend Vlaanderen in als een kerstcadeau. Een mooi cadeau, dat vanavond vol spanning werd uitgepakt.

Het is al van 2010 geleden dat er nog eens vrouw won. Linda De Win krijgt dus voorlopig geen opvolger. Wel mag Gilles Van Bouwel zich een jaar lang De Slimste Mens Ter Wereld noemen. Hij volgt Tom Waes op.

Sisyphus

Misschien was de 19-jarige Olga Leyers wel de topfavoriet, maar ze kon die rol niet waarmaken. In de laatste ronde stopte ze te vroeg omdat ze naar eigen zeggen de seconden fout geteld had. Het was dus presentatrice Eva De Roo die het tegen Gilles ‘De Mol’ Van Bouwel opnam. En daarin won hij tegen een te nerveuze De Roo. Hij pakte de zege met een vraag over Sisyphus. Met het laatste antwoord ‘Sisyphusarbeid’ – een zware arbeid die nooit tot een einde komt – peuzelde hij haar laatste seconden op.

Maar er is wel degelijk een einde, want “het is gebeurd.” De catchphrase van presentator Erik Van Looy, die moeiteloos naast andere bekende Vlaamse kreten mag staan zoals “Zal’t gaan ja?” of “Ik ben blij dat gij in mijn team zit”, gaat helaas terug voor maanden de kast in.

Het veertiende seizoen van het kijkcijferkanon van VIER zit erop. Het is gedaan, het is gebeurd.

Gesponsorde artikelen