We hebben 4 keer meer internet gebruikt in het buitenland sinds afschaffing roamingkosten

We hebben 4 keer meer internet gebruikt in het buitenland sinds afschaffing roamingkosten

Sinds vorig jaar hoef je niet meer extra te betalen om te roamen in andere landen binnen de Europese Unie. En dat was een mooie kans om lekker meer mobiel internet te gebruiken. Vorige zomer hebben we maar liefst vier keer zoveel mobiel internet gebruikt in het buitenland als het jaar voordien. 

Ben je op citytrip en wil je foto’s op Instagram zetten? Dat kan zonder extra kosten. Sinds de afschaffing van de roamingkosten, hebben reizigers vier keer zoveel mobiel internet gebruikt in het buitenland. Deze cijfers heeft VTM Nieuws opgevraagd bij het Belgisch Instituut voor Telecommunicatie.

Je hoeft dus niet langer meer te betalen om te roamen in andere landen binnen de Europese Unie. Ook je abonnementskosten voor je telefoon zijn in het algemeen niet gestegen. Dat is goed nieuws!

Nieuwe regelgeving

De naam van de nieuwe Europese regelgeving is Roam Like at Home. Maar laat je toch maar niet vangen, want velen weten niet waar de roaming precies is afgeschaft. De ombudsman van Telecom heeft heel wat klachten gehad rond roaming. Heb je vakantieplannen? Check dan best eens de website van de telecomoperator. Als je rekening een beetje rood begint te zien, moeten de operatoren je verplicht waarschuwen door een sms te sturen.

Gesponsorde artikelen