Left Right
scrollTop top

We hebben een nieuwe favoriete speler op het WK: James Rodriguez


We hebben een nieuwe favoriete speler op het WK: James Rodriguez

Colombia gaat naar de kwartfinale van het WK, en ze hebben een nieuwe sterspeler. Zonder de geblesseerde Falcao doen de Colombianen het nog steeds schitterend in Brazilië. En dat hebben ze voor een stuk te danken aan James Rodriguez. Een speler waarvoor een mens naar een voetbalstadion gaat. Het WK lijkt voor hem de grote doorbraak te zullen worden.

De dag voor de finale van het WK wordt hij 23 jaar. James Rodriguez is natuurlijk geen totaal onbekende speler op het wereldtoneel, want hij is actief bij de Franse eersteklasser Monaco. Voordien speelde hij bij Porto. Op het WK is hij echter wel de ster die tot nu toe het meest gefonkeld heeft aan het Braziliaanse firmament. Straks neemt hij de handschoen op tegen Neymar en zal een van de meest geliefde spelers van dit WK plots de grote boeman worden. En na gisteren durven we er geen geld meer op inzetten dat Brazilië die Colombianen wel even opzij zal schuiven.

Maar als Neymar en co je geen bal kunnen schelen, dan zijn hier 5 redenen waarom je voor James Rodriguez mag supporteren.

1. Hij maakt schitterende doelpunten

De mooiste goals van het WK waren tot gisteren gemaakt door Robin Van Persie en Tim Cahill. Maar deze van James Rodriguez gaat er voor ons nog voorbij.

En deze was ook al niet mis.

2. Hij heeft geweldige dansmoves

Wanneer Colombia scoort, staan de camera’s klaar om de geweldige danspasjes van de spelers te filmen. We dachten dat vooral de Senegalezen zich na een doelpunt laten gaan, maar Rodriguez en co kunnen er ook wat van. Heerlijk toch?

3. Hij heeft een schattig dochtertje

Iedere topvoetballer neemt zijn zoon of dochter ooit wel eens mee het veld op. We zagen dat al eerder bij Messi en Neymar. Ook Rodriguez heeft een schattig meisje, Salome, maar voorlopig krijgen we vader en dochter enkel via Instagram te zien.

Voor haar doet hij het dus!

Je zal hem ook wel eens zijn voorarm zien kussen, want daar heeft hij een tattoo met de naam van zijn dochter.

4. Hij staat al in de geschiedenisboeken van het WK

Rodriguez kan een record wegvegen dat op naam van de Italiaan Christian Vieri staat. Die scoorde in 1998 bij zijn WK-debuut in alle groepswedstrijden en in de 1/8ste finale minstens één keer. Rodriguez deed gisteren hetzelfde door te scoren tegen Uruguay. Als hij er vrijdag tegen Brazilië eentje binnen trapt, is het record van hem alleen.

5. Hij wordt de komende jaren een ster

Hij speelt al voor Monaco, maar na zijn knappe doelpunten op het WK is de interesse voor Rodriguez aan het toenemen. Vooral clubs uit de Premier League willen hem graag binnenhalen. Maar daar zal veel geld voor nodig zijn, want Rodriguez kostte de Monegasken al 45 miljoen euro. En bij ieder doelpunt op dit WK gaat zijn prijs nog wat omhoog.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810