Left Right
scrollTop top

We hebben meteen één duidelijke hoofdverdachte in ‘De Mol’: dit is alles wat ons is opgevallen


We hebben meteen één duidelijke hoofdverdachte in ‘De Mol’: dit is alles wat ons is opgevallen

Het derde seizoen van ‘De Mol’ is met een verschroeiende eerste aflevering gestart. Niet alleen is er flink wat geld verdiend, ook de mol heeft al serieus zijn best gedaan om alles te saboteren. En zo hebben we een paar favorieten die er om uiteenlopende redenen uitspringen. De eerste afvaller is ook bekend, en die trieste eer gaat naar Kelly. Hier lees je alles wat ons is opgevallen.

Geen vliegtuig, geen donkere auto’s, geen Hans, … De Mol startte meteen in de wildernis van Mexico. Daar lagen de kandidaten begraven, onder de grond, de natuurlijke habitat van de mol. Opvallend is dat er meteen flink wat geld te verdienen was in drie opdrachten. Het was aan de mol om de kandidaten in te schatten en te bepalen welke prijs hij of zij op hun kist zou plakken. Als we ervan uitgaan dat de laagste prijs de deelnemers zijn waar de mol het meest van verwacht, dan zijn dat Lloyd en Kelly. Wat die laatste betreft heeft de mol dus al verkeerd gegokt. De hoogste prijs ging naar de kisten van Joke en Steve.

De vraag is natuurlijk ook waar de mol zichzelf zou leggen. In een dure of in een goedkope kist? Hoe sneller de mol eruit is, hoe sneller hij of zij kan beginnen saboteren. Maar in die kist van 2.500 euro kon de mol natuurlijk ook heel wat verkeerd doen, aangezien daar liefst vijf opdrachten moesten worden vervuld. Toch lijkt het logisch dat de mol in dit geval liever bovengronds vertoeft, want ook van daaruit kon de opdracht gesaboteerd worden. Uiteindelijk vinden de deelnemers Joke en Steve een paar minuten buiten de tijd. Toeval? Als de mol zichzelf wou bevrijden, dan zou hij uiteindelijk ook wel een goedkope kist kiezen, denken we.

Opdracht 1 –> 1.750 euro winst – 3.250 euro laten liggen

Angst voor kippen

Voor de tweede opdracht kregen we al meteen de lokale muziek te horen. Althans de stijl, want een mariachi, ofwel een Mexicaans straatorkest, speelde verschillende bekende popnummers en het was aan de deelnemers om ze te herkennen. Channy en Bahador wierpen zich op als de muziekkenners. De rest moest op drie verschillende punten een opdracht vervullen voordat het orkest die plaats bereikte. Kelly en Joke moesten een parcours dominosteentjes tot een goed einde brengen, maar het mislukte terwijl vooral Joke last had van stress.

Jeffrey, Lloyd en Katrien moesten een partijtje basketballen en op drie verschillende afstanden scoren. Dat lukte op de valreep. En tot slot moesten Pascale, Steve en Pieter een spelletje ‘Wie ben ik?’ winnen, met als enige hulpmiddel een Mexicaan en een Spaans woordenboek. Ook dat brachten de drie tot een goed einde. Daarna was het aan Channy en Bahador om de vrouwennaam uit te titel te vinden in een massa kippen die ze moesten oppakken. Channy was doodsbang van de dieren en Bahador was eigenlijk ook heel voorzichtig. Ze faalden …

En waar zou de mol hier gezeten hebben? Achter de mariachi-band had de mol het overzicht, maar uiteindelijk was die opdracht evenveel waard als alle andere. Dus misschien maakte het hier niet zo veel uit.

Opdracht 2 –> 2.000 euro winst – 2.000 euro laten liggen

Hoogtevrees

Tot slot ontsnapten de kandidaten met hoogtevrees andermaal niet aan een bloedstollende opdracht. Deze keer moesten ze met een touw van een enorme klif klimmen, onderweg bordjes met uitspraken en namen van kandidaten lezen, en beneden een juist antwoord geven. Daarbij was snelheid ook belangrijk, want wie het snelste beneden was, kreeg een mysterieuze envelop van Gilles De Coster. Uiteindelijk zou Joke die eer te beurt vallen, en zien we haar na de eerste eliminatieronde en het lezen van de inhoud verrassend weglopen. Wordt vervolgd …

Joke is er echter niet in geslaagd geld te winnen met deze opdracht, ze was gekoppeld aan een doodsbange Jeffrey. Ook Lloyd en alweer Bahador grepen naast het geld.

Opdracht 3 –> 3.000 euro winst – 2.000 euro laten liggen

AFVALLER: KELLY

Het is altijd pijnlijk om als eerste naar huis te moeten gaan, maar Kelly moest haar koffers pakken. Extra hard was het feit dat er sprake was van een ex aequo, wat betekent dat het een race tegen de tijd was. Eén van de andere deelnemers is er dus met de hakken over de sloot bij gebleven. Kelly viel in de eerste aflevering op als een gedreven vrouw, die het voortouw wilde nemen. Zeker bij de eerste opdracht, waar ze als eerste uit de kist kwam met Lloyd, trok ze de leiding naar zich toe.

VIER

We overlopen nu de resterende negen deelnemers en gaan na wie de mol kan zijn, en waarom!

1. STEVE

JA – Steve is in de eerste aflevering nooit echt opgevallen, maar dat is volgens één van de kandidaten verdacht. Hij praat als een wijs man over alles mee, maar in discussies over de mol mengt hij zich niet.

NEE – Steve lag in de duurste kist, wat zou betekenen dat de mol hem niet hoog inschat. Op basis van een profiel zouden wij dat misschien ook gedaan hebben. Tenzij hij zelf de mol is, maar zou die het risico nemen om zo lang in de kist te blijven?

Steve is als oudste kandidaat echter opvallend sportief en alert. Hij nam ook een paar keer de leiding. Van een klif naar beneden komen? Het deed hem niets. Hij zou wel een goede mol kunnen zijn, maar wij verdenken hem voorlopig nog niet echt.

VIER

2. PIETER

JA – Het zou toch geweldig zijn als de priester de bedrieger zou blijken? De zin ‘Heb je mij gemist?’ heeft hem meteen verdacht gemaakt, omdat het woordje ‘MIS’ in die titel zit. Maar misschien is dat net de valstrik en heeft iedereen die de priester verdenkt het gewoon meteen mis?

NEE – Niks maakt Pieter na de eerste aflevering verdacht, integendeel! In de kist is het Pieter die een belangrijke oplossing vindt die hem en Bahador eruit helpt. Pieter weet ook als eerste te raden wie hij is in het spelletje met de Mexicaan. En samen met Katrien daalt hij van de rots af, en weet hij 1.000 euro binnen te halen. In totaal was hij zo goed voor 2.500 euro, dus zou hij maar een slechte mol geweest zijn. Wij gokken zelfs dat hij het was die de race tegen de tijd met afvaller Kelly overleefd heeft.

VIER

3. PASCALE

JA – Ze is nog niet onze hoofdverdachte, maar Pascale is een twijfelgeval. Bij elke opdracht heeft ze wel iets gedaan wat de groep geld kostte of had kunnen kosten. Zo is ze, verbonden met Katrien, niet uit de kist geraakt, waardoor er 750 euro werd weggegooid. Toen Steve tijdens het ‘Wie ben ik?’-spelletje zei dat ze moest vragen of ze Pamela Anderson was, begon ze plots over Melania Trump, tot Steve zijn vraag nog eens herhaalde. Uiteindelijk had hij gelijk.

En tijdens de laatste opdracht ging Pascale zo snel naar beneden dat ze de tekst op het bord aanvankelijk niet gelezen had. Gedreven door de bijzondere envelop of is er iets anders aan de hand?

NEE – We zijn er vrij zeker van dat de mol uit z’n kist wilde geraken, dus al in de eerste opdracht viel Pascale ons een beetje op als zwakke schakel. Misschien heeft ze dat tijdens de andere opdrachten gewoon bevestigd. Of misschien is het allemaal toeval, want we kennen haar uiteindelijk nog niet.

VIER

4. LLOYD

JA – Lloyd is een gevaarlijke figuur die we niet mogen onderschatten. Hij heeft dan wel behoorlijk goed geholpen om geld te verdienen, toch zou hij wel eens een mol kunnen zijn die eerst sympathie wil krijgen. Hij zat in de goedkoopste kist, en dat zou kunnen kloppen als de mol snel naar buiten wilde zonder daarmee veel geld te verdienen. Bij het bellen van het nummer van Joke maakte hij ook eerst een foutje.

NEE – Alles klopt eigenlijk wel bij Lloyd. Als wij de mol zouden zijn, dan zouden we hem als jongste deelnemer ook hoog inschatten en bijgevolg in de goedkoopste kist leggen.

Eén ding blijft vreemd: Lloyd was bang om van de klif af te dalen, en snelt op het einde Bahador toch voorbij om als eerste op de knop te drukken. Gedreven door de envelop? De mol weet wat er in de envelop zit, maar aangezien het geen vrijstelling is, kunnen we niet met zekerheid zeggen dat de mol die envelop absoluut wilde hebben.

5. KATRIEN

JA – Katrien is in de eerste aflevering zeker geen sterkhouder geweest. In de kist had ze het lastig omdat ze wat problemen heeft met claustrofobie. Uiteindelijk geraakt ze er daardoor ook niet uit. Maar we hebben bij Katrien niet de indruk dat ze de boel probeert te saboteren …

NEE – En dus verdenken we haar voorlopig helemaal niet. Ze komt wel moedig van de rots naar beneden en verdient zo 1.000 euro. En ook tijdens het basketballen heeft ze haar best gedaan. Gezien wat voor een knappe driepunter ze daar scoorde? In totaal bezorgde ze de groep zo ook 2.000 euro.

VIER

6. JOKE

JA – Als Joke niet zo sterk op een kopie van Eline van vorig jaar zou lijken, dan was ze nu onze topfavoriet. Joke ligt in de duurste kist, en dat is moeilijk te begrijpen. Deze 32-jarige jonge vrouw zou een serieuze bedreiging moeten zijn. Natuurlijk was ze gelinkt aan Steve, en misschien had de mol niet verwacht dat zij zo goed zouden kunnen samenwerken.

Joke heeft veel stress bij de proef met de dominosteentjes. Ze laat de blokjes een paar keer omvallen en uiteindelijk mislukt de proef. Enkele kandidaten noemen haar naam dan ook als verdachte. Misschien ook opvallend: ze vond het sleuteltje in de zaklamp aanvankelijk niet. Om tijd te rekken?

NEE – Wij vermoeden dat Joke toch iemand is die vooral het spel wil winnen. Als de rest van de groep sneller was geweest, zou ze 2.500 euro uit haar kist hebben meegenomen. En bij het afdalen redeneert ze dat die envelop belangrijker is dan 1.000 euro. Ze kiest voor eigenbelang en leest niet eens wat er op het bord staat. Uiteindelijk heeft ze die envelop dus, maar wat dat voor haar betekent, weten we nog niet. Misschien zit ze wel gevangen in een hol dat de mol vakkundig gegraven heeft?

VIER

7. JEFFREY

JA – We gaan de optie ‘ja’ hier gewoon overslaan. Jeffrey kan volgens onze eerste inschattingen de mol niet zijn.

NEE – Daarvoor heeft Jeffrey veel te goed gespeeld. Hij was het die als eerste het woordje ‘pluim’ zag toen hij in de kist lag. Hij wist ook als eerste de kist met Joke en Steve te vinden. Bij het basketballen scoort hij het beslissende punt met een knappe worp. En zouden ze de mol echt een opdracht op een gigantische rots laten doen als die daar doodsbang voor was? Jeffrey verdenkt zelf Bahador, en dat kunnen we begrijpen. Hij zal vanaf het begin de juiste mol moeten vinden, want anders zal deze voormalige wielrenner snel op het vliegtuig naar huis zitten.

VIER

8. CHANNY

JA – Channy zou een prachtige mol zijn. Ze heeft alles om nadien een bekend mediagezicht te blijven. Maar … daar draait De Mol al lang niet meer om.

NEE – Dus verdenken we Channy niet. Ze bracht vrij veel geld op, en werd enkel verdacht toen ze te bang bleek om een kip op te pakken. Maar die angst voor kippen bleek ons niet gespeeld te zijn. Ze wist ook enkele van de liedjes te vinden, terwijl haar collega Bahador faalde. Dat verlies willen we dus niet te snel op haar rekening schrijven. Voor de rest haalde ze 2.000 euro binnen, en lijkt ze een winnaarstype te zijn. Als Channy goed speelt, dan is ze eveneens een favoriet voor de eindzege.

VIER

9. BAHADOR

JA – Voorlopig is Bahador onze mol. Hij zou elke opdracht kunnen hebben gesaboteerd. Hij was snel uit de kist, ook al was het vooral Pieter die daarvoor gezorgd heeft. De tweede proef gaat helemaal de mist in, want Bahador vindt geen enkel liedje en blijkt nadien ook niet zo gedreven in het vangen van kippen. En ook tijdens het afdalen heeft hij geen geld verdiend. Als we dat allemaal even optellen, heeft hij persoonlijk 500 euro versierd, maar heeft hij ook 2.000 euro weggegooid. En dan hebben we het nog niet over de 2.500 euro die de groep liet liggen in de kist van Joke en Steve. Ook dat was een succes voor de mol. Voor Bahador?

Nog één ding viel ons op: het eerste liedje dat in de auto’s gespeeld werd, was Hit The Road, Jack! Een toepasselijke keuze voor de mol, die week na week iemand naar huis ziet gaan. En dat liedje staat inderdaad op de playlist van Bahador!

NEE – Natuurlijk hebben we het over De Mol, en mag die mol er nooit meteen uitspringen. Mocht Bahador echt zo opgevallen zijn, dan had de montage daar wel een stokje voor gestoken. Wij ruiken dus ook een potentiële schijnmol.

VIER

Onze mol …

Bij gebrek aan meer verdachten zeggen we Bahador, maar het is best mogelijk dat hij ons moet afleiden van de echte mol. En dan moeten we ook achter Pascale, Lloyd en Joke een vraagteken plaatsen. We hebben deze week eigenlijk vooral kandidaten gezien die de mol niet zijn … al kan ook dat een afleidingsmanoeuvre zijn. Je merkt het: De Mol is begonnen en we gaan achter alles iets zoeken. Klaar voor een paar weken vol slapeloze nachten?

Winst/in de pot: 6.750 euro


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  305.409
 • Aantal
  doden
  10.737