We krijgen de kans om onze mening te geven over de Belgische klimaatplannen

unsplash

Iedereen kan vandaag een vragenlijst beantwoorden over de Belgische klimaatsplannen. Je hebt tot 15 juli de tijd om 15 vragen te beantwoorden, daarna worden de antwoorden bekeken op verschillende beleidsniveau’s en stemmen zij hun plannen daar op af.

De vragenlijst kan je online terugvinden op nationaalenergieklimaatplan.be en het duurt amper tien tot vijftien minuutjes om die in te vullen. De mening van de bevolking is van groot belang en dat is de reden waarom de Europese Commissie met dit initiatief op de proppen komt.

Volksbevraging

De Europese Commissie vroeg eerder aan alle lidstaten om hun bevolking te raadplegen. Daarom is er een vragenlijst opgesteld die zowel door de federale als regionale overheden goedgekeurd is en iets later dan voorzien uitgebracht wordt.

Op 15 juli wordt de bevraging afgerond en gaan de verschillende samenwerkende overheden de antwoorden bekijken en deze afstemmen op hun Nationaal Energie- en Klimaatplan van eind 2019. Om wat meer inzicht te krijgen in het oorspronkelijke plan en de deelplannen kan je terecht op Energie Overleg en de Nationale Klimaatcommissie.

Gesponsorde artikelen