Left Right
scrollTop top

We krijgen onze eigen ‘Orange is the New Black’! VIER start opnames nieuwe dramareeks over vrouwengevangenis


We krijgen onze eigen ‘Orange is the New Black’! VIER start opnames nieuwe dramareeks over vrouwengevangenis

Fans van de immens populaire Amerikaanse reeks ‘Orange is the New Black’ mogen een gat in de lucht springen, want deze maand starten de opnames van ‘Gent-West’: een gloednieuwe Vlaamse dramareeks die zich afspeelt in een fictieve Gentse vrouwengevangenis. De reeks zal ten vroegste in 2018 op VIER te zien zijn en wordt vooraf aangeboden op Telenet. Het onderwerp is alvast eentje waar heel wat potentieel inzit …

Gent-West zal zich afspelen binnen de gesloten muren van een open vrouwengevangenis. Hoofdpersonage is Veronique Dockx, die in afwachting van haar proces terechtkomt in Gent-West. Ze zit in voorarrest op verdenking van poging tot doodslag, nadat ze haar man David – die haar jarenlang heeft geterroriseerd en mishandeld – heeft proberen te verstikken. Veronique vindt maar moeilijk haar draai in deze nieuwe en voor haar bedreigende omgeving waar leugens, manipulatie en chantage meer regel dan uitzondering zijn.

Bijzonder decor

Voor de serie wordt er niet gefilmd in een bestaande gevangenis, maar in een speciaal voor de reeks gebouwd cellencomplex in een leegstaande loods in Gent. Het decor beslaat maar liefst 2.000 vierkante meter, wat meteen een enorme investering is voor een Vlaams project. De topcast van de reeks – die wordt geproduceerd door het productiehuis Marmalade – zal gezien het thema opvallend vrouwelijk zijn.

Hoewel er bij de fans van Orange is the New Black ongetwijfeld een belletje rinkelt bij het plot, is de nieuwe dramareeks eigenlijk gebaseerd op Wentworth van de Australische tv-producent Reg Watson. Hij is ook de bedenker van het wereldwijd succesvolle Neighbours (Buren). In Australië is de reeks intussen al aan een vierde seizoen begonnen.

2018

De opnames van Gent-West gaan deze zomer van start in het decor van de vrouwengevangenis in Gent. Op het tv-debuut is het nog even wachten. De reeks zal ten vroegste rond 2018 te zien zijn op VIER. Een aantal maanden voordien zullen alle afleveringen wel al te zien zijn via Play en Play More van Telenet.

Veel info over de cast is er nog niet bekend, maar Veerle Dobbelaere zullen we alvast zien schitteren – met of zonder blauwe fluo …


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.688.829
 • Aantal
  doden
  1.137.115
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  270.132
 • Aantal
  doden
  10.588