We krijgen wat we willen: Call of Duty keert terug naar zijn roots

We krijgen wat we willen: Call of Duty keert terug naar zijn roots

Niets van dat spacegedoe meer! Call of Duty wordt weer Call of Duty, dat heeft Activision nu zelf ook bekendgemaakt.

Call of Duty: Infinite Warfare was niet de game dat vele CoD-fans van het eerste uur wouden. Dat ziet Activision nu ook aan de cijfers. Het spel deed het in de winkels minder dan verwacht, gaf Activision nu ook zelf toe tijdens een conference call. “Het is duidelijk dat de space setting niet resoneerde bij de fans” zei Thomas Tippl, COO van Activision Blizzard. “Het evenwicht vinden tussen behouden wat spelers net leuk vinden en ook blijven innoveren,” zo zegt Tippl, “is heel moeilijk. En daar zijn we vorig jaar niet in geslaagd.”

Terugkeer naar WO II?

Tijdens de conference call benadrukte de Activition Blizzard COO dat de traditionele combat weer centraal zal staan in de nieuwe game. “In 2017 zal Call of Duty terugkeren naar zijn roots!” Daaruit leiden vele fans af dat er zal worden teruggekeerd naar Wereldoorlog II, waar de eerste drie games zich afspeelden.

Eerder raakte al bekend dat er gewerkt werd aan ‘CoD: Stronghold’, uitgebreider ‘Call of Duty: Stronghold & Lethal Combat’. Al is er nog niets officieel bekend en lijkt dit eerder een codenaam of werktitel. Wat wel al zeker is, is dat er opnieuw wordt samengewerkt met Sledgehammer Games, die ook al Call of Duty: Modern Warfare 3 en Call of Duty: Advanced Warfare voor hun rekening namen .

Wij steken alvast die oude CoD nog eens in, want door dit nieuws krijgen wij nostalgische gevoelens naar onze oude favoriete gamingbezigheid: ‘killing nazi’s’!

Gesponsorde artikelen