Left Right
scrollTop top

We kunnen Instagram eindelijk verwijderen dankzij ‘Data Download’ zonder foto’s of zelfs comments kwijt te spelen


We kunnen Instagram eindelijk verwijderen dankzij ‘Data Download’ zonder foto’s of zelfs comments kwijt te spelen

Naar het evenbeeld van de ‘Download Your Information’-optie van Facebook heeft Instagram nu ‘Data Download’. Daarmee wordt het mogelijk om je account te verwijderen en ooit misschien toch terug te komen met je oude gegevens. Zo houdt ‘Data Download’ je volledige profiel bij met foto’s, video’s, gearchiveerde Stories van na december 2017, info, comments, berichten, likes en zelfs instellingen.

‘Data Download’ is voor Instagram noodzakelijk om overeen te stemmen met de nieuwe privacywetgeving van de Europese Unie die op 25 mei in werking treedt. Ook Facebook en WhatsApp pasten verschillende instellingen al aan naar aanleiding van die wet.

800 miljoen gebruikers

Instagram was dus wel verplicht om maatregelen te nemen, anders zou het de Europese wetgeving overtreden. De dienst heeft in totaal meer dan 800 miljoen gebruikers en is daarmee het grootste sociaal netwerk om beelden te delen ter wereld. Misschien zullen er met deze maatregelen wel een aantal gebruikers hun account verwijderen, maar in Silicon Valley ligt daar wellicht niemand écht van wakker.

Zo kan je ‘Instagram Data’ downloaden:

Open Instagram en log in

Klik op je accountfoto en vervolgens op het tandwiel

Klik op ‘Privacy en beveiliging’

Scroll omlaag en klik bij ‘Gegevensdownload’ op ‘Downloaden’

Vul je e-mailadres in

Als je alles juist hebt ingevuld, sturen ze je bij Instagram binnen twee dagen een e-mail met een downloadlink om al je Instagram-content te bemachtigen. Wie wil, kan zijn of haar account daarna zorgeloos verwijderen.

Verandering van koers

Bij Instagram hebben ze er nooit voor teruggedeinsd om aan harde competitie te doen en hun concurrenten meedogenloos uit te schakelen. Hun bekendste move is het kopiëren van Snapchat Stories in augustus 2016, dat nu zo’n 300 miljoen dagelijkse gebruikers heeft.

Ook heeft Instagram de app Phhhoto, waarmee je GIF’s kon maken, uit de markt geduwd door het te beletten om een ‘zoekvriendenfunctie’ te hebben. Daarna maakte Instagram met Instagram Boomerang de kerntaak van Phhhoto zelf na en na een paar jaar moesten ze bij Phhhoto de boeken dichtdoen.

Maar nu voert Instagram voor het eerst een maatregel door, waardoor het gebruikers kan verliezen in plaats van bijverdienen. Bij het moederbedrijf Facebook zijn ze duidelijk onder de indruk van de maatregelen van de Europese Unie.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452