We kunnen niet doen alsof pedofilie niet bestaat, daarom is er nu een hulplijn voor hen: Stop it Now!

We kunnen niet doen alsof pedofilie niet bestaat, daarom is er nu een hulplijn voor hen: Stop it Now!

Mensen kunnen gevoelens hebben voor kinderen die er niet mogen zijn. Vlaanderen lanceert vandaag een hulplijn voor pedofielen zodat mensen zich kunnen informeren over de aandoening. Mensen kunnen zulke gedachten hebben maar willen geen kinderen misbruiken. De hulplijn kan informeren en een luisterend oor bieden. Stop it Now is niet bedoeld voor mensen die kinderen misbruiken. 

Pedofilie is een psychische aandoening waar mensen niet makkelijk over durven praten. Wie zich zorgen maakt over eigen gevoelens of gedrag van iemand in de omgeving, kan vanaf nu terecht bij Stop it Now. De hulplijn biedt een luisterend oor voor mensen die kampen met verkeerde gevoelens tegenover kinderen. Het initiatief helpt mensen die nergens terecht kunnen met hun gedachten. Als mensen met pedofiele gedachten nergens terecht kunnen, verhoogt het gevaar om tot daden over te gaan.

Geen misbruik

Stop it Now wil pedofilie bespreekbaar maken bij het grote publiek door het belang van preventie te benadrukken. Volgens de website is er een groot verschil tussen het ervaren van pedofiele gevoelens en het effectief stellen van pedoseksueel gedrag. Het komt vaak voor dat mensen met pedofiele gevoelens nooit misbruik plegen, omdat ze kinderen niets willen aandoen. Net daarvoor wordt de hulplijn ingeschakeld.

Volgens Stop it Now is pedofilie een seksuele voorkeur waar volgens internationaal onderzoek ongeveer 1% van de mannelijke bevolking mee leeft. Over vrouwelijke pedofielen is veel minder bekend. Specialisten en onderzoekers gaan er van uit dat de meerderheid van de pedofielen in België, mannen zijn.

Op de website van Stop it Now kan je je ook informeren over pedofilie. Stop it Now heeft ook al boeken gepubliceerd met groot succes. Op de website kan je ook publicaties lezen en zelfs allerlei zaken opvragen.

In Amerika loopt intussen al 25 jaar een gelijkaardig project. In Nederland, Groot-Brittanië en Ierland hebben ze ook zo’n hulplijnen.

Hulp

Zit je nog met vragen of heb je geen antwoord gekregen via de website? Dan kan je gratis en anoniem bellen naar 0800/200 50. De hulplijn is beschikbaar op dinsdag 15u-19u, woensdag 9u30-12u30 en vrijdag 13u-16u. Je kan ook contact opnemen via mail op vragen@stopitnow.be.

De hulplijn dient ook om meer informatie te krijgen, ook indien je geen gevoelens hebt tegenover kinderen.

Gesponsorde artikelen