“We missen je zo hard”: Linkin Park schrijft hartverscheurende brief aan frontman

“We missen je zo hard”: Linkin Park schrijft hartverscheurende brief aan frontman

Bijna een week nadat Chester Bennington, frontman en zanger van Linkin Park, uit het leven stapte, heeft zijn band een open brief aan hun goede vriend op zijn Facebookpagina gezet. “Je hebt zo veel levens geraakt, misschien meer dan je zelf besefte” en “de demonen die jou weggenomen hebben waren altijd deel van jou”, klinkt het. Bennington werd 41 jaar.

Chester Bennington kan de stem van een generatie worden genoemd. Met zijn melodische, maar rauwe stemgeluid schreeuwde hij de onbegrepen tieners toe van in begin de nillies tot nu. ‘Crawling’, ‘Somewhere I Belong’, ‘Breaking The Habit’ en ‘Numb’, de eerste twee albums van Linkin Park zijn klassiekers, emblematisch voor het geluid van de vroege jaren tweeduizend. Bennington schreeuwde zijn ziel uit, Linkin Park-fans hoorden de hoge pitch van tiener-emotie.

Maar nu is Bennington er dus niet meer, en na een week is ook zijn band met een officieel statement gekomen. “Lieve Chester, onze harten zijn gebroken. De schokgolven van rouw en ontkenning gaan nog steeds door onze familie terwijl we proberen te begrijpen wat er gebeurd is.” Dat de mede-Linkin-Parkers inzitten met het verlies van hun vriend, is duidelijk. De band was 17 jaar samen.

“Zo veel levens geraakt.”

“Jij hebt zo veel levens geraakt, misschien zelfs meer dan je zelf besefte”, gaat de brief verder. “Tijdens de laatste dagen hebben we een massa liefde en steun, privé en publiek, gekregen van over de hele wereld. Talinda (Benningtons vrouw) en de familie appreciëren het en willen dat de hele wereld weet dat je de beste echtgenoot, zoon en vader was.” De zanger laat zijn vrouw van tien jaar achter met drie kinderen, hij had ook al twee volwassen kinderen en een tienerzoon uit twee eerdere relaties.

Maar de band is niet bang om te benoemen wat alle LP-fans weten: Bennington streed al langer met psychische problemen en verslaving. “We proberen er aan te denken dat de demonen die jou weggenomen hebben waren, altijd een deel van jou zijn geweest. Uiteindelijk was het ook de manier waarop je over die demonen zong wat iedereen verliefd deed worden op jou. Jij zette ze zonder angst op het podium en zo bracht je ons samen en leerde je ons om mens te zijn. Je had het grootste hart en droeg dat op je mouw.”

De band eindigt met “Bedankt voor alles wat je ons gegeven hebt. We houden van je en missen je zo hard.” Een boodschap die in een uur tijd net geen miljoen keer geliked werd. Chester Bennington is niet vergeten.

Lees hier de volledige boodschap:

Vragen over zelfdoding? De Zelfmoordlijn is dag en nacht te bereiken via het gratis nummer 02/649.95.55 of via chat op zelfmoordlijn.be.

Gesponsorde artikelen