We spraken met SHOEBA, het Roemeense duo dat hun eerste single ‘Signals’ uit heeft, een samenwerking met Todiefor en Roméo Elvis

We spraken met SHOEBA, het Roemeense duo dat hun eerste single ‘Signals’ uit heeft, een samenwerking met Todiefor en Roméo Elvis

In de muziekwereld wordt er samengewerkt als nooit tevoren in allerlei verschillende constellaties. Dat de wereld nu echt een dorp is, is daarbij heel duidelijk. Nu hebben ook Todiefor en Roméo Elvis internationaal gezelschap gezocht en wel in Roemenië bij het producers-duo SHOEBA. Signals’ kwam vorige week uit en het is voor hen hun allereerste single.

Andrei Mihai (SHOEBA): En of we dat cool vinden! Het is onze allereerste single en meteen is het al een internationale samenwerking. Dat is een droom hé. We komen nu heel vaak in België, zo om de andere week wel eens. Het is echt onze tweede thuis aan het worden.

Jij Andrei bent de componist en producer van het duo en je hebt de handen in elkaar geslagen met Dorian Micu, schrijver en zanger. Maar hoe zijn jullie in godsnaam hier in België terecht gekomen?

Mihai: We zijn ondertussen al zo’n drie jaar bevriend met Luca Pecoraro, of Todiefor. In 2017 bracht die zijn eerste ep ‘Beautiful’ uit waarop hij samenwerkte met Helen. Het is zij die ons met elkaar in contact gebracht heeft. Dorian en ik werkten toen al een tijdje samen aan wat demo’s en toen hebben we handen eens in elkaar geslagen. Roméo Elvis is er op een bepaald moment ook bij betrokken geraakt gewoon omdat hij wat we al hadden heel cool vond. Het is allemaal erg organisch gegaan.

Warner Music

Luca, jouw naam gaat al wat langer over de tongen en je hebt al met heel wat mensen samengewerkt, maar droom eens luidop: welke samenwerking zou je echt niet kunnen laten liggen?

Luca Pecoraro: Ik weet dat het niet meer mogelijk is omdat hij al een tijdje dood is, maar man wat zou ik graag met Freddie Mercury samengewerkt hebben. En dan moet je weten dat ik nog niet geboren was toen hij stierf. Maar die attitude, die stem: fenomenaal. Maar misschien wil ik ook wel eens een old skool countrynummer maken. (lacht)

Andrei, over sound gesproken: is Signals een goeie referentie voor wat we in de toekomst nog van SHOEBA kunnen verwachten?

Mihai: Zeker, we zijn er heel blij mee! Dit is echt wel onze definitieve sound. We willen snel nieuwe muziek uitbrengen, meer laten horen. Ik ben er ontzettend trots op dat er heel snel wat remixes zitten aan te komen van Signals door hele coole mensen, maar ik mag helaas nog niks verklappen!

Signals gaat over twee singles die elkaar duidelijk zien zitten en signalen naar elkaar zitten uit te zenden, een kunstvorm op zich. Ben je daar zelf wat goed in?

Mihai: Dat denk ik wel, eigenlijk, maar denkt niet iedereen dat van zichzelf? (lacht) Nu, je mag Signals ook echt breder bekijken dan puur waar de tekst over gaat. Eigenlijk is het een nummer over alle dingen en relaties die als vanzelf lijken te gaan. Alsof je het gevoel hebt dat het nooit anders kon zijn. Zoals Signals maken, eigenlijk. (lacht)

Gesponsorde artikelen