We vliegen langer over dezelfde afstand dan 40 jaar geleden en dit is waarom

We vliegen langer over dezelfde afstand dan 40 jaar geleden en dit is waarom

Het is misschien niet iets wat je zou verwachten, maar met vliegtuig van Brussel naar Madrid gaan ging vroeger sneller dan nu. Volgens Business Insider is daar een duidelijke reden voor en het heeft te maken met kostenbesparing, brandstofverbruik en vliegtijden.

Wist je dat een vlucht tussen New York en Houston nu een uur langer duurt dan in 1973? Nu doe je er ongeveer drie uur en 50 minuten over, terwijl dat in 1973 maar twee uur en 37 minuten was. Maar waarom duurt het langer om onze bestemming te bereiken?

Hoge brandstofprijzen zijn een belangrijke reden waarom vluchten langer duren dan vroeger. Volgens Business Insider zijn de brandstofprijzen tussen 2002 en 2012 gestegen van 0,70 dollar per gallon naar 3 dollar per gallon (1 gallon = 3,785 liter). Luchtvaartmaatschappijen vliegen nu met brandstofefficiƫntie. Door trager te vliegen kunnen ze miljoenen per jaar besparen.

Luchtvaartmaatschappijen proberen er ook alles aan te doen om het gewicht van hun toestellen zo laag mogelijk te houden. Want hoe minder het vliegtuig weegt, hoe minder het verbruikt en dus hoe meer geld de maatschappij kan besparen. Daarom doen ze aanpassingen in de toestellen en moet je als passagier meer betalen voor zware bagage.

Voor op schema

Door 2 minuten per vlucht langer te vliegen kan de luchtvaartmaatschappij veel geld besparen. De maatschappijen hebben die extra vliegtijd op voorhand al verrekend, dus als ze op het vliegtuig omroepen dat ze enkele minuten voor op schema zullen landen, klopt dat eigenlijk niet.

Gesponsorde artikelen