We weten eindelijk wanneer het derde kindje van Kate en William geboren zal worden

We weten eindelijk wanneer het derde kindje van Kate en William geboren zal worden

Het was eigenlijk niet de bedoeling dat het al uitkwam, maar sinds de aankondiging van Kate Middletons zwangerschap, bleef het gissen naar een vermoedelijke geboortedatum. Nu heeft Kensington Palace bekendgemaakt dat het derde kindje van het koninklijke paar verwacht wordt in april 2018.

Een paar gemiste afspraken in september waren genoeg om te bevestigen waar royaltywatchers al op zaten te wachten: prins William en zijn Kate verwachten een derde kindje. Omdat Kate weer lijdt aan hyperimesis gravidarium, extreme zwangerschapsmisselijkheid, was Kensington Palace verplicht om die zwangerschap vroeger dan na de gebruikelijke eerste drie maanden aan te kondigen. Maar nu weten we dus ook wanneer het kleine prinsje of prinsesje verwacht wordt: in april.

De aankondiging komt er nu Kate voorbij het ergste van haar ziekte schijnt gekomen te zijn en dus ook ongeveer op drie maanden zwangerschap. Het broertje of zusje van George (4) en Charlotte (2) zal waarschijnlijk opnieuw geboren worden in het St-Mary’s ziekenhuis in Londen. Het geslacht van het kindje is nog niet bekend, de kans dat ze dat doen is ook erg klein. Zowel bij George als Charlotte bleef dat geheim tot na de geboorte.

Kate en William zijn beide 35. Het prinsje of prinsesje zal de vijfde in lijn voor de troon zijn. Eerst komt opa Charles (intussen 68) en papa William op de troon. Daarna pas is het aan grote broer George, die dus nog wel even heeft om zich voor te bereiden. Begin maar al te gokken op een naam, denken wij dan.

Gesponsorde artikelen